Različiti turistički sadržaji u prirodnom ambijentu na površini većoj od 20 hektara (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

KADANOVCI – Novu turističku priču u ovim krajevima počela je pisati obitelj Čondić iz Kadanovaca koja je danas otvorila vrata svog imanja na kojem se nude različiti sadržaji za sve generacije, od onih najmanjih do najstarijih. Sve je započeo i u svojoj, možda ne tada, “sijedoj glavi” zamislio Stjepan Čondić, dugogodišnji poduzetnik u pleterničkom kraju što je kasnije prepustio sinu Robertu da do zadnjeg detalja osmisli ono što će privući pozornost mnogih koji su ljubitelji prirodnog krajolika u kojem se mogu pronaći određene posebnosti i odmoriti duša od svakodnevice. Da bi se zaokružila priča oko turističkog imanja Čondić u sve se uključila i Robertova supruga Ljerka koja je davala svoje ideje a sve s ciljem da sve bude ljepše i oku ugodnije za vidjeti. Rame uz rame vrijedne Čondićeve mlade generacije, Antonija, Matej, Stjepan pa i najmlađi Franjo davale su svoj veliki doprinos kako bi na imanju sve bilo u najljepšem sjaju, a prema svemu sudeći u budućnosti će tako i nastaviti.

Zapravo ideja o turističkom imanju je započela još prije deset godina kroz koje se godine gradilo, spajalo, izgrađivalo i dograđivalo te se u konačnici okrupnilo u jedinstvenu površinu danas veličine više od 20 hektara. Prostor obiluje raznim prirodnim sadržajima, jezerima, šumom, raznim objektima poput vidikovca, bungalova, sjenica, dječjeg igrališta, poligona za jahanje i budućeg restorana. Među tim građevinama u prirodnim ljepotama ima i živih bića od raznih domaćih životinja, poni konjića, paunova i sl.

Današnjem otvorenju bili su nazočni biciklisti koji su organizirali biciklijadu od Pleternice do kadanovaca u organizaciji Društva naša djeca Pleternica uz podršku Grada Pleternice i Udruge Osmjeh u sklopu projekta usmjerenog podršci obitelji i zaštiti i promicanju prava djece “Svijet kroz dječje oči – 2. dio” koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.  Uz sve njih svečanom otvaranju turističkog imanja nazočio je i Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice, direktorica požeško-slavonske Turističke zajednice Maja Jakobović, pleternički župnik preč. Antun Čorković, župni pleternički vikar vlč. Marko Čubelić i dr.

Robert Čondić

-Pripala mi je čast da vas upoznam sa osmogodišnjim mukotrpnim radom i postignutim rezultatima u razvoju ovog našeg seoskog turizma koje je u sklopu OPG-a Čondić. Naše se imanje prostire na više od 20 hektara. Kupnjom od 156 vlasnika okrupnilo smo tu zemlju koja je danas jedinstvena čestica na kojoj smo sagradili 39 različitih objekata. Sve to nije bilo lako posebno ishodovanje potrebnih dokumentacija, građevinske, lokacijske i uporabne dozvole. na ovom našem imanju u ponudi su različiti sadržaji koji će biti dostupni svima onima koji budu naši gosti i korisnici naših usluga. I sami možete vidjeti što sve imamo i čime se ponosimo, obitelj Čondić stoji vam svima na raspolaganju, dođite uživajte i budite nam dragi gosti – rekao je Robert Čondić nositelj turističkog imanja koje će biti na ponos pleterničkog kraja kako je naglasio i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić.

Nakon službenog otvorenja i presijecanja vrpce, za što je pripala čast Robertovoj supruzi Ljerki i namlađem sinu Franji Božji blagoslov zazvao je preč. Antun Čorković na obitelj Čondić, njihovo imanje i sve one koji će dolaziti i boraviti na njemu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: