Raste broj umirovljenika u Požeško-slavonskoj županiji koji rade do pola radnog vremena

Autor: Jelenko Topić

Tijekom mjeseca listopada među gotovo 16 tisuća umirovljenika u našoj zemlji koji kao korisnici starosne ili prijevremene starosne mirovine rade do polovine punog radnog vremena nalazi se i njih 129 na području Požeško-slavonske županije. Od toga brojka 83 su muškarci, a 46 žene.

Gledajući kretanja radno angažiranih umirovljenika na ovaj način vidljiv je porast za desetak kroz proteklih nekoliko mjeseci, a taj se rast uglavnom odnosi na muškarce.

Gledajući te podatke vidljivo je da samo Ličko-senjska županija ima manje radno angažiranih umirovljenika od Požeško-slavonske i broji ih 120.

Prema očekivanjima najviše ih radi u gradu Zagrebu gotovo i to 4771 osoba, a dalje slijedi  Primorsko-goranska županija sa 1761, Splitsko-dalmatinska sa 1684, te Istarska županija sa 1407 radno angažiranih umirovljenika.

Županije istočne Hrvatske su na začelju ove liste. Tako Virovitička-podravska županija ima 141 umirovljenika koji rade do četiri sata dnevno, Vukovarsko-srijemska 268, Brodsko-posavska županija 269, te Osječko-baranjska županija 660 radno uključenih osoba treće životne dobi.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek