Rašić predlaže odricanje od naknada u korist klizališta

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Slušajući s jedne strane cijenu koštanja klizališta u iznosu od 300 tisuća kuna, o kojoj je govorio gradonačelnik Požege Vedran Neferović, nezavisni Gradski vijećnik Miro Rašić pronašao je prema svemu sudeći bolje i k tomu prihvatljivije rješenje o kojem ovisi isključivo dobra volja gradonačelnika, članova Gradskog vijeća ali i članova u nadzornim odborima tvrtki koje su u većinskom vlasništvu grada Požege.

Rašić ističe kako sve već dvije godine ništa ne poduzima za klizalište te da su svi svjesni kako sugrađani vapiju za klizanjem u zimskom razdoblju. Obzirom da nitko konkretno ne poduzima ništa računajući da je klizalište skupo ponudio je neka idejna riješenja oko dugoročnog riješavanja ove problematike.

-Prenapuhuju se cijene koštanja klizališta jer očito nema volje da se nešto konkretnije poduzme. Svjestan da grad nikada nema novaca predlažem tri moguća rješenja kako bi naši sugrađani imali klizalište u ovom razdoblju – ističe Rašić.

Rašić nadalje naglašava da je cijena klizališta daleko manje nego od one koju gradska vlast iznosi u javnost što dokumentira činjenicama koje tomu u prilogu. Ponuda tvrtke koja iznajmljuje klizalište nije 300 tisuća kuna nego cca 170 tisuća kuna iz kojeg razloga smatra da grad može izdvojiti ovaj iznos jer treba uzeti u obzir da će se uprihoditi pozamašan iznos i od iznajmljivanja opreme odnosno prodaje ulaznica i to 30 do 50 tisuća kuna.

Jednu od mogućnosti nezavisni vijećnik Miro Rašić sugerira na razmišljanje da se razmotri i eventualna kupovina klizališta, na kredit ili leasing.

-Cijena klizališta, 12,5 m x 30 m što je 375 kvadrata iznosi 550 tisuća kuna. Uzimajući u obzir iznos koliko se svake godine izdvaja za najam klizališta smatram da bi trebalo razmisliti o kupovina klizališta (kredit /leasing) jer ćemo tako za tri godine imati vlastito klizalište koje će donositi samo dobit – pojašnjava Rašić.

Prijedlog odricanja pripadajućih naknada u Gradskom vijeću i nadzornim odborima.

Jedan veoma interesantan prijedlog koji je prema mnogima i prihvatljiv je taj da se Gradski vijećnici i članovi NO gradski tvrtki odreknu naknada u prosincu i siječnju te da se na taj način solidariziraju sa sugrađanima i daju svoj doprinos kako bi imali klizalište što bi bio i svojevrstan poklon najmlađima od političara za novogodišnje blagdane.

-Vijećnici i članovi NO koštaju ovaj grad cca 50 tisuća kuna na mjesec, smatram da bi se trebali jednom godišnje odreći naknade i upriličiti tim novcem nešto našem gradu i sugrađanima a ovo je jedna od ideja koja uz sufinanciranje iz gradske blagajne može na jednostavan način riješiti problem klizališta u Požegi. Ovom prilikom pozivam predsjednika Gradskog vijeća Ninu Smolčića da do slijedeće sjednice iskomunicira gradonačelnika i vijećnike kao i članove NO te ukoliko prihvate prijedlog sufinanciranja organizira obrasce sa izjavama za odricanje prava na naknade u tu svrhu. Naravno i gradonačelnik sa svojim bližim suradnicima može pripomoći sa prilozima kao i ostali visoko pozicionirani dužnosnici našega grada – zaključuje Rašić koji ujedno predlaže i određene lokacije na kojima bi se klizalište moglo postaviti, na neka od školskih igrališta, parkiralište iza gradske kuće, parkiralište kod Željezničkog kolodvora, tereni na rekreaciji, i na drugim mogućim mjestima.

Kako je istaknuto na konferenciji u priču oko klizališta svakako se treba aktivno uključiti i Turistička zajednica sa svojim idejama kako bi program i posjećenost klizališta bila na što višoj razini čime bi se u što kraćem roku otplatili troškove bilo da se radi o najmu ili kupovini platforme.

Hoće li konkretan i konstruktivan prijedlog nezavisnog Gradskog vijećnika Mire Rašića potaknuti odgovorne da još jednom razmisle o predloženom i da se zainteresiranim malim sugrađanima uljepšaju blagdanski dani i omogući zanimljiva rekreacija ostaje nam za vidjeti.

Više iz kategorije