Radovi na izgradnji poslovne zgrade požeškog Komunalca u završnoj fazi – otvorenje za Dan grada!

Autor: DK

Pri samom su završetku radovi na izgradnji poslovne zgrade tvrtke Komunalca Požega d.o.o. i nadstrešnica. Objekt i poslovni krug se nalaze uz reciklažno dvorište u odvojku Industrijske ulice i trebali bi biti svečano otvoreni povodom Dana grada, 12.ožujka 2020. godine.

Na toj lokaciji biti će skladišni, uredski i drugi potrebni prostori, te nadstrešnice za vozila, a vrijednost te investicije je više od devet milijuna kuna.

-Želja nam je na našoj novoj lokaciji podići učinkovitost i uvjete rada djelatnika Odsjeka za gospodarenje otpadom, Odsjeka za javnu higijenu i tržnicu, Zimske službe i Održavanja. Našim djelatnicima ćemo pružiti idealne uvjete za rad – garderobe, tuševe, urede, edukativnu učionicu, radionu, skladište što će sve biti na jednom mjestu. Ostavljena je i mogućnost pokraj tog objekta da bude i temelj daljnjih nadogradnji djelatnosti same tvrtke – rekao je Josip Vitez, direktor požeškog Komunalca krajem siječnja prilikom obilaska radova u društvu s gradonačelnikom Požege Darkomm Puljašićem dodajući kako će kompleks reciklažnog dvorišta i poslovnog kruga tvrtke Komunalac činiti jedinstvenu cjelinu koja će svoj doprinos davati sve aktualnijoj temi gospodarenja otpadom, njegovog odvajanja i recikliranja.

Ukupna tlocrtna površina svih građevina u Industrijskoj ulici 1.646,25 m2, neto korisna površina poslovne zgrade koja se sastoji od prizemlja i kata je 935,27 m2. Na toj građevinskoj čestici, na površini 8.673,00 m2 izgrađene su i dvije nadstrešnice od kojih je jedna ukupne neto površine 751,94 m2 gdje će biti natkriveni parking za komunalna vozila, opremu i strojeve i spremište dok je druga ukupne neto površine 119,40 m2 gdje će biti natkriveni parking za osobna vozila i odlaganje otpada.

Izvođači radova su zajednica ponuditelja, požeške tvrtke Magma i Presoflex, uz kooperante tvrtku Portes d.o.o. i druge, a projektant i nadzor je također požeška tvrtka Puni krug s partnerima.

-Dovršetkom ovih ovdje radova iz kruga tvrtke Tekija d.o.o. izmještamo vozila i strojeve iz njihovog kruga koji se sada koristi jer nije primjereno da oni tamo budu. Ovdje će biti separatori za čišćenje i odvajanje svih onih opasnih tvari iz djelatnosti koje Komunalac obavlja – naglašava požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Za očekivati je da su se stekli uvjeti i za uređenje i asfaltiranje pristupne ceste do novog poslovnog objekta kao i drugih poslovnih subjekata koji se u tom dijelu Industrijske ulice nalaze. Ispunjenje obećanja požeškog gradonačelnika Darka Puljašića duže vremena očekujemo.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: