Radovi na izgradnji poslovne zgrade požeškog Komunalca u završnoj fazi – otvorenje za Dan grada!

Autor: D.K.

Pri samom su završetku radovi na izgradnji poslovne zgrade tvrtke Komunalca Požega d.o.o. i nadstrešnica. Objekt i poslovni krug se nalaze uz reciklažno dvorište u odvojku Industrijske ulice i trebali bi biti svečano otvoreni povodom Dana grada, 12.ožujka 2020. godine.

Na toj lokaciji biti će skladišni, uredski i drugi potrebni prostori, te nadstrešnice za vozila, a vrijednost te investicije je više od devet milijuna kuna.

-Želja nam je na našoj novoj lokaciji podići učinkovitost i uvjete rada djelatnika Odsjeka za gospodarenje otpadom, Odsjeka za javnu higijenu i tržnicu, Zimske službe i Održavanja. Našim djelatnicima ćemo pružiti idealne uvjete za rad – garderobe, tuševe, urede, edukativnu učionicu, radionu, skladište što će sve biti na jednom mjestu. Ostavljena je i mogućnost pokraj tog objekta da bude i temelj daljnjih nadogradnji djelatnosti same tvrtke – rekao je Josip Vitez, direktor požeškog Komunalca krajem siječnja prilikom obilaska radova u društvu s gradonačelnikom Požege Darkomm Puljašićem dodajući kako će kompleks reciklažnog dvorišta i poslovnog kruga tvrtke Komunalac činiti jedinstvenu cjelinu koja će svoj doprinos davati sve aktualnijoj temi gospodarenja otpadom, njegovog odvajanja i recikliranja.

Ukupna tlocrtna površina svih građevina u Industrijskoj ulici 1.646,25 m2, neto korisna površina poslovne zgrade koja se sastoji od prizemlja i kata je 935,27 m2. Na toj građevinskoj čestici, na površini 8.673,00 m2 izgrađene su i dvije nadstrešnice od kojih je jedna ukupne neto površine 751,94 m2 gdje će biti natkriveni parking za komunalna vozila, opremu i strojeve i spremište dok je druga ukupne neto površine 119,40 m2 gdje će biti natkriveni parking za osobna vozila i odlaganje otpada.

Izvođači radova su zajednica ponuditelja, požeške tvrtke Magma i Presoflex, uz kooperante tvrtku Portes d.o.o. i druge, a projektant i nadzor je također požeška tvrtka Puni krug s partnerima.

-Dovršetkom ovih ovdje radova iz kruga tvrtke Tekija d.o.o. izmještamo vozila i strojeve iz njihovog kruga koji se sada koristi jer nije primjereno da oni tamo budu. Ovdje će biti separatori za čišćenje i odvajanje svih onih opasnih tvari iz djelatnosti koje Komunalac obavlja – naglašava požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Za očekivati je da su se stekli uvjeti i za uređenje i asfaltiranje pristupne ceste do novog poslovnog objekta kao i drugih poslovnih subjekata koji se u tom dijelu Industrijske ulice nalaze. Ispunjenje obećanja požeškog gradonačelnika Darka Puljašića duže vremena očekujemo.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88