Radovi na dogradnji dječjeg vrtića u Pleternici napreduju – dovršetak i prije planiranog roka! /FOTO/

Uz sve druge višemilijunske projekte jedan je među njima najznačajniji. Radi se po projektu dogradnje dječjeg vrtića vrijedan više od devet milijuna kuna. Dovršetak tog projekta s nestrpljenjem čekaju roditelji. Stavljanjem dograđenog vrtića u punu funkciju neće biti liste čekanja s kojim se problemom suočavaju roditelji kojima je to veliki problem.

Radovi na dogradnji vrtića su poodmakloj fazi koji bi trebali biti dovršeni do kraja godine, što je i prije planiranog roka.

Projekt dogradnje se financira sa 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Mjere ruralnog razvoja 7.4.1. a preostalih 1,5 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo za demografiju i obitelj. 

Sadašnji dječji vrtić sagrađen 2013. godine u koji je upisano u sedam odgojnih skupina, oko 150 djece. U tom dijelu vrtića izvodio se i predškolski odgoj u četiri skupine s oko 70 djece. U okviru dogradnje otvara se mjesta za još 80 do 100 djece, odnosno za još četiri odgojne skupine uz dodatni prostor za predškolce, a pokrenute su i neophodne aktivnosti vezane uz izgradnju nove prometnice u tom dijelu grada.

Gradonačelnica Pleternice Antonije Jozić naglašava kako se zbog potreba roditelja koji rade i koji trebaju kvalitetnu skrb za svoju djecu krenulo u projekt dogradnje izražavajući uvjerenje kako će se koncem ove godine otvoriti vrata dograđenog Dječjeg vrtića za svu djecu koja su na listi čekanja i za njihove roditelje.

Uz projekt dogradnje vrtića izvršit će se i izgradnja prometnice u tom dijelu, oko vrtića s izlaskom na Ulicu Stjepana Radića te izlazak na Ulicu Matije Gupca. Ta će investicija dobro doći i zbog osnovne škole koja je uz vrtić i u koju dolaze četiri puta autobusi, odvoze i dovoze djecu.

-Moramo osigurati sigurno prometovanje i parkiralište kako za roditelje tako i za djelatnike koji rade u vrtiću. Njih je sada 20-ak, a kad se otvori i dograđeni dio očekuje se osam do deset novih radnih mjesta. Uz to, ova zona je i mjesto gdje će se grad očekivano širiti s izgradnjom obiteljskih kuća jer ovo je jedna lijepa zona i ove prometnice trebale bi doprinijeti daljnjem razvoju upravo u ovom dijelu grada – rekla je gradonačelnica Jozić prigodom obilaska radova na vrtiću u mjesecu svibnju ove godine.  U dograđenom prostoru vrtića smjestit će se još tri odgojne skupine uz dodatni prostor za predškolce.

U sljedećoj fazi radova u sklopu dječjeg vrtića u planu je i izgradnja zatvorenog bazena. Uvjereni smo da se neće dugo čekati s tom investicijom.

0 Comment