Radio Slavonija stigla pred slušatelje na području Požege, Kutjeva, Pleternice, Jakšića i Brestovca

Autor: DK

Kako je najavljivano Radio Slavonija iz Slavonskog Broda, koji ima koncesiju za Brodsko-posavsku županiju, proširio je čujnost i na Požešku kotlinu.

Signal tog radija moguće je slušati na frekvenciji 96,0 MHz u pleterničkom kraju gdje emitiraju sa antenskom stupa Bučje na Dilj gori, te 96,2 MHz na području Požege i okolice sa novopostavljenog odašiljača na predjelu Maksimov hrast na Požeškoj gori.

Odlukom Vijeća za elektroničke medije od 17. listopada prošle godine tvrtka „Slavonska Posavina“ iz Slavonskog Broda dobila je koncesiju za emitiranje programa na navedenom području što znači da su osim Brodsko-posavske proširili čujnost i na Požeško-slavonsku županiju.

-Sada je u tijeku probni rad ovih odašiljača tako da očekujemo poboljšanje čujnosti u dogledno vrijeme – kazao nam je glavni i odgovorni urednik radio-Slavonije Mario Jurković.

Taj radio sada program emitira na četiri frekvencije, a praktički su postali prvi regionalni radio u Slavoniji jer imaju čujnost na području šire od jedne županije.

Ovom koncesijom nisu obuhvaćene općine Čaglin, Kaptol i Velika, no evidentno je da će slušatelji iz tih krajeva zasigurno moći kvalitetno slušati taj program jer ih je tehnički praktički nemoguće izolirati od čujnosti.

Očekivanja su da će ovaj radio imati dobru slušanost u požeškom kraju.

Komentiraj: