Pune ruke posla za policijske službenike: Alkoholiziranih vozača proteklog vikenda kao u priči

Autor: DK

POŽEGA – Policijski su službenici proteklog vikenda imali pune ruke posla. Prilikom nadzora su u prometu zateklu čak 11 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola.

U petak, 3. veljače 2017. godine, oko 22 sata, u mjestu Filipovac, u Lipičkoj ulici  policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 51-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,86 promila upravljao osobnim automobilom marke „fiat“, bjelovarskih registarskih oznaka. Nadalje, utvrđeno je da kod sebe nema vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu dok mu je identitet utvrđen u prostorijama policije. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije. Za prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici mu je naplaćena novčana kazna, a za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Četiri su vozača zatečena i u subotu, 4. veljače 2017. godine kako upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. U 1.25 sati u Lipiku, u ulici Matije Gupca, zatečen je 47-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom „audi“, daruvarskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,65 promila. U 3 sata u Pakracu, u ulici Andrije Hebranga, zatečen je 23-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom „VW“, daruvarskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,54 promila. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržani su u prostorijama policije i protiv njih slijede optužni prijedlozi.

Nadalje, u 14.25 sati u Kuli je prilikom kontrole prometa zatečen 55-godišnjak kako prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (1,72 promila) upravlja osobnim automobilom „VW“, požeških registracijskih oznaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u prostorijama policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U subotu, 5. veljače 2017. godine još tri vozača su zatečena kako pod utjecajem alkohola upravljaju vozilima. Naime, 40-ak minuta poslije ponoći u Požegi, u ulici Matice hrvatske, zatečen je 52-godišnjak kako pod utjecajem alkohola (1,72 promila) te za vrijeme dok mu je izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije upravlja osobnim automobilom „opel“, požeških registracijskih oznaka. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  zadržan je u prostorijama policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana oko 9.35 sati u blizini mjesta Gradište pri kontroli prometa zatečen je 30-godišnjak kako pod utjecajem alkohola (1,72 promila) upravlja teretnim automobilom marke „VW“, požeških registracijskih oznaka. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan je u prostorijama policije i protiv njega slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.

Oko 17 sati u mjestu Bektež, policijski službenici su pri kontroli prometa zatekli 52-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,52 promila) upravljao osobnim automobilom „mercedes“, požeških registracijskih oznaka. Kako je prijetila opasnost od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u prostorijama policije. Slijedi izvješće o počinjenom prekršaju.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.