Ptičari u lovu na prepelice pohodili okolinu Ovčara

Autor: Jelenko Topić

Dvije utakmice CACT pasa ptičara u lovu na prepelice s odstrelom, te lovno-kinološki Kup Sveti Hubert traju na terenima pokraj Ovčara uz nastup četveronožnih ljubimaca iz cijele zemlje, a organizirala ih je kinološka udruga Požega uz domaćinstvo jakšićkog Lovačkog društva Seljak i to uz potporu općine Jakšić.

Danijel Gelenčir, predsjednik požeške Kinološke udruge

-Nastupilo je 11 natjecatelja za Kup Sv. Huberta, te 28 natjecatelja u utakmicama koje se boduju za državno prvenstvo  – kaže Danijel Gelenčir, predsjednik požeške Kinološke udruge koja je već nekoliko godina organizator ovakvih visokih natjecanja. Na navedenim  natjecanjima prevladavaju pasmine engleski seter i njemački oštrodlaki ptičar.

Prvoga  dana održan je Kup sv. Hubert na kojemu je titulu prvaka ponio Josip Sovina iz Buševca kraj Velike Gorice sa psom Daffy, dok je viceprvak Franko Geršinić iz Vižinade u Istri sa također njemačkim oštrodlakim ovčarom po imenu Brutus. Tu je nastupio i predstavnik požeškog kraja Dragan Markuš iz Kule sa psom pasmine epaniel breton imena Atos, a tu su još bili natjecatelji iz Velike Gorice, Bjelovara, Koprivnice i drugih gradova.

Sva natjecanja sudili su Dražen Tuličić iz Slavonskog Broda, Zlatko Piteša iz Zagreba, Ivica Bošković iz Osijeka i ovdašnji sudac Fabo Palavra iz Velike.

Natjecanja završavaju u nedjelju kada će najbolji iz dvije utakmice primiti zaslužene nagrade.

Foto: Mihaela Šimunović i Duško Mirković

Komentiraj: