Prve trenkovačke Ribarske večeri ispunile očekivanja – potrošile se stotine litara delicija /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

U sklopu obilježavanja Dana općine Velika priređene su prve Ribarske večeri na ribnjaku udruge Veličanka u Trenkovu, a uz veličku općinu organizatori su bili Turistička zajednica Zlatni Papuk i navedena ribolovna udruga sa 120 članova. Ovdašnji ribolovci imaju dva ribnjaka površine 2,2 hektara, te uređen društveno-ribolovni dom sa pratećim sadržajima.

-Skuhali smo stotinu litara popularnog fiš paprikaša kojega su rado jeli brojni posjetitelji priredbe – kazao nam je Vjekoslav Bajić, predsjednik Veličanke. Tu je ugostiteljsku ponudu imao Garfield iz Velike uz obilje pripremljenih šarana na rašljama i tzv. prženih potkova u ukupnoj količini od sto kilograma, a tražila se porcija više jer je stalno bio podugačak red da se kupe ti specijaliteti.

Doprinos Ribarskim večerima dali su i lovci Lapjaka iz Velike na čelu s predsjednikom Marinom Đurićem koji su skuhali pedeset litara lovačkog čobanca za posjetitelje. Pored toga gosti iz istarske Raše, točnije tamošnjeg KUD Rudar, s kojim Veličani surađuju dugi niz godina, počastili su posjetitelje morskim specijalitetima.

 -Smatramo da je priredba za prvu godinu polučila uspjeh jer je tu bilo više srtotina posjetitelja, a slijedećih godina ćemo sve nadograđivati i poboljšavati – istakao nam je direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić. Nazočili su načelnici općina Velika Robert Hofman, Kaptola Mile Pavičić i Jakšića Ivica Kovačević.

Tijekom priredbe na otvorenom prostoru uz ribnjake nastupili su tamburaši Srce bećarsko, a druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek