Prve butelje vrhunske vinske kapljice graševine, berbe 2019. Kutjeva d.d. napunjene i putuju prema tržištu

Autor: DK

„Zlatna je to vrhunska vinska kapljica berbe 2019. koju je kvalitetu, koliko smo se i sami mogli uvjeriti, teško opisati riječima i koja više nego obećava, a možemo reći  da će ispuniti sva očekivanja i onih najstrožih kritičara“

Budući da se uvijek krećemo i pojavimo na mjestima gdje nas kao novinare najmanje očekuju „sasvim slučajno“ smo se zatekli u vinskoj prijestolnici gradu Kutjevu, prostorijama najpoznatijeg vinskog podruma koji datira iz 1232. godine. Susrećemo na istom mjestu za jednim stolom glavnog enologa Kutjeva d.d. Ivana Marinclina i člana Uprave Dinu Galića u „nekakvom“ razgovoru. Imali smo dojam kako glavni enolog i član Uprave te renomirane vinske tvrtke imaju neki neformalan razgovor pa smo si dozvolili prekinuti ih i pozdraviti. Tek kad smo se malo njima približili shvatili smo da su oni u jednom itekako ozbiljnom razgovoru. Ispred njih nekoliko butelja vina, na kojima su ispisana “nekakva” slova. Nije nam puno trebalo da shvatimo da možda i nismo došli u najbolje vrijeme, ali što je tu je. Pozdravljajući nas oni nastavljaju s razgovorom u kojem progovara struka, glavni enolog Ivan Marinclin, s nadređenim rukovoditeljem, članom Uprave Dinom Galićem. Razgovor teče o nečemu veoma ozbiljnom, zlatnoj vrhunskoj vinskoj kapljici, koja se nalazi ispred njih, tek napunjenoj u butelje. Imali smo privilegiju u veoma kratkom vremenu puno toga čuti i naučiti. Između ostalog razgovor je tekao u pravcu s onim najvažnijim pitanjem…je li to ona zlatna kapljica koja će ispuniti sva očekivanja konzumenata i degustatora jedinstvenog i možda jedinog kao takvog proizvoda, s pravom možemo reći, na svijetu. Zaključak je bio….bilo što drugo da se poduzima u strukovnom smislu samo bi moglo biti kontra produktivno.

Dino Galić, član Uprave Kutjeva d.d.

Nastavljajući razgovor s njima doznali smo da su prve količine zlatne vrhunske vinske kapljice graševine, berbe 2019. godine već napunjene i da su spremne za tržište. Očekivanja su da će s terena o „zlatnoj tekućini“ biti više nego dobre, a još bolje se ocjene očekuju na prvim prestižnim ocjenjivanjima u Hrvatskoj i zemljama EU.

O kakvoj se kvaliteti radi uvjerit će se i brojni gosti i uzvanici koji budu u Kutjevu na proslavi „Vincelova“, manifestaciji koja ostaje kod mnogih u dubokom sjećanju.

Ivan Marinclin, glavni enolog u Kutjevu d.d.

Nije potrebno trošiti puno riječi i pisati o Kutjevu i proizvodnji vina u toj vinskoj prijestolnici – simbolu hrvatske vinske kulture u kojoj je više od 800 godina duga pisana povijest. Upravo u tom pitomom slavonskom mjestu najznačajniju ulogu ima jedan od najstarijih podruma u jugoistočnoj Europi, sagrađen 1232. godine.

Kutjevo d.d. kao tvrtku danas čine njegovi ljudi, vrijedni i stručni i sposobni radnici, tehnolozi i enolozi, napose svi oni koji imaju isti cilj, činiti život ugodnim i lijepim uz kapljicu vina koja otvara dušu i srce čovjeka te stvara trenutke kojih se rado sjećamo cijeli naš život.

Teško je nabrojati brojne nagrade na sajmovima i ocjenjivanjima na kojima je Kutjevo d.d. osvojilo brojne prestižne nagrade, kako u Hrvatskoj tako i zemljama EU, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Švicarskoj…. Sve je to rezultat predanog i odgovornog rada stručnih ljudi i enologa koji iz godine u godinu pomiču ljestvicu na više u kvaliteti.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: