Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Prva skupina učenika na ljetovanju u Baškoj

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: pozega.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Prva skupina učenika na ljetovanju u Baškoj Požega.eu | Prva skupina učenika na ljetovanju u Baškoj

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: pozega.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ove nedjelje u Bašku je stiglo 40 učenika u pratnji 3 učitelja čime je sezona ljetovanja za učenike požeških osnovnih škola službeno otvorena. U Baški su ih dočekali kuhari, kuharice, spremačice, voditeljica objekta i direktor trgovačkog društva Auretis Požega d.o.o. koji su danima ranije pripremali objekt kako bi zasjeo u punom sjaju i spremno dočekao prve goste – prenosi Grad Požega.


Prisjetimo se, Grad Požega je prošle godine poštujući želje Požežanki i Požežana, uložio preko 300.000,00 eura u adaptaciju starog požeškog dječjeg odmarališta u Baški koje je nekoliko godina bilo izvan funkcije čime je ono potpuno adaptirano i prilagođeno ljetovanju učenika osnovnih škola.
Ove godine, kako bi ljetovanje učenicima bilo što ugodnije i kvalitetnije, Grad Požega nastavio je s ulaganjem u objekt te je ovog proljeća dio postojeće stolarije zamijenjen novom energetski učinkovitom stolarijom, napravljeni su vanjski tuševi, a ugrađeni su i klima uređaji. Osim materijalnih ulaganja u objekt, učenike su spremno čekale društvene igre, lego setovi, knjige i ostali rekviziti, materijali i pribori za kreativni i rekreativni sportski program i radionice. Voditelji svih programa su pedagoški stručnjaci – odgojitelji, učitelji i kineziolozi.
Prijevoz učenika i ove godine je organizirao i financijski podržao Grad Požega, a u skladu sa socijalnim programom Grada Požege, omogućeno je besplatno ljetovanje za 30 učenika s područja grada Požege. Obzirom da je sezona otvorena odmah po završetku nastavne godine, ovog ljeta u Baški će ljetovati 9 skupina učenika po 8 dana, što je ukupno oko 370 učenika.


Organizacijom ljetovanja po pristupačnim cijenama u skladu s interesima i potrebama učenika osnovnih škola te daljnjim ulaganjima u objekt, Grad Požega nastoji pružiti podršku roditeljima kod podizanja djece, poboljšati položaj djece i mladih te stvoriti preduvjete za njihov optimalan razvoj bez obzira na socioekonomski status njihovih roditelja. Kroz organizaciju ljetovanja učenika, Grad Požega potiče jednake mogućnosti za svu djecu i nastoji potaknuti učenike na kvalitetno provođenje slobodnog vremena i svakodnevno bavljenje tjelesnim aktivnostima kao i na važnost usvajanja zdravih navika i aktivnog života kroz sport i rekreaciju.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo