PRVA PRIČEST U PLETERNICI: Prvopričesnik Karlo Pamer slavio sa brojnom rodbinom iz mnogih krajeva

Autor: D.K.

SLAVLJE PRIREĐENO KOD DJEDA ANTUNA VLASNIKA ETNO KUĆE BELLO U PLETERNICI

PLETERNICA – Kao što je to bilo prethodnih dana u brojnim župama Požeške biskupije tako je i u pleterničkoj župi sv. Nikole Biskupa obavljen obred Prve pričesti, a među brojnim prvopričesnicima je bio i Karlo Pamer(9) iz Pleternice. Obred i svetu misu u župnoj crkvi sv. Nikole predvodio je pleternički župnik i rektor Svetišta Gospe od Suza Antun Ćorković u nazočnosti velikog broja vjernika i rodbine pričesnika.

Sveta pričest je jedan od sedam svetih sakramenata, te zajedno s krštenjem i potvrdom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije.

Nakon prve pričesti rodbina malog Karla, prije svih otac Domagoj i majka Anamarija rođena Bello, koji imaju još dvoje djece, te djed i baka Antun i Đurđa Bello, okupili su se u lijepom prostoru pleterničke Etno kuće Bello poznate kao Kuća kulina i vina. Kako je poznato vlasnici tog objekta su dječakovi djed i baka tj. obitelj Bello, a tu je pristigla i rodbina iz mnogih mjesta požeškog kraja, te  Slavonskog Broda, Zagreba i drugih područja. Među njima su bili Karlov pradjed Antun Benković iz Donjeg Lipovca, zatim  stričevi, te druga bliža i daljnja rodbina kao i kum Nikola Živanović iz Požege.

Oni su darivali razdraganog i veselog Karla, a on je, prije zajedničkog objeda u kojemu je ponuđeno obilje domaćih specijaliteta u čast pričesnika, vodio molitvu.

Svi su ga što je običaj u našim krajevima obilato darivali, a druženje rodbine i gostiju potrajalo je tijekom popodneva.

Foto: D. Mirković [FAG id=242809]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88