Provedeni i planirani projekti na području Požeško-slavonske županije

Autor: DK

DSC_0014 (Small)POŽEGA – Danas je u Požegi prezentiran projekt “U srcu Europe” koji je financiran iz EU kojemu je svrha doprinijeti podizanju svijesti i povjerenja stanovnika Slavonije u Europske strategije, politike i programe fondova.

U sajam projekata koji je održan u požeškoj Gimnaziji uključeni su, Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije, Europski dom Sl. Brod, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Našice, Regionalna razvojna agencija Virovitičko-podravske županije – VIDRA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod, Televizija Slavonije i Baranje, Vinkovačka televizija i Slavonsko-brodskatelevizija.

Cilj događaja je upoznati zainteresiranu javnost s provedenim projektima na području Požeško-slavonske županije koji su financirani iz fondova Europske unije, pokazati primjere dobre prakse, razmijeniti dosadašnja iskustva, stvoriti preduvjete za umrežavanje i potencijalna partnerstva, kao i prezentirati buduće projekte.

Sajmu projekata – primjeru dobre prakse svoj doprinos su dali i iskustva s primjerima razmijenili gradovi i općine iz Požeško-slavonske županije, Veleučilište u Požegi, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega, Tehnička škola Požega, Pučko otvoreno učilište Obris Požega, Poljoprivrednja i Obrtnička škola Požega, Srednja škola Pakrac, Upravni odjel za EU integracije Grada Požege i dr.

Sajam je otvorio Požeško – slavonski župan Alojz Tomašević koji je naglasio da se treba pripremiti za natječaje koji će biti raspisani u narednom razdoblju te da je već sada u Županiji pripremljeno apliciranje za 1,5 milijardi kuna.

Na sajmu su bili nazočni i čelnici lokalnih uprava, načelnici općina, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Željkom Jakopovićem i Ferdinandom Trohom te drugi predstavnici javnih institucija koji su pokazali zainteresiranost za ovaj projekt.

no images were found

Komentiraj: