Provedena anketa opterećenosti prometnica na području Požeštine s ciljem opravdanosti izgradnje novih /FOTO/

Na cestama u Požeštini vozači su jučer mogli zamijetiti, a neki su možda i sudjelovali u provođenju ankete istraživanja studije opravdanosti gradnje novih prometnica. Poznato je, što je i najavljivano da se na području Požeštine planiraju graditi nove prometnice iz kojeg se razloga između ostalog i provode određena istraživanja poput ovog u kojeg su bili uključeni studenti Građevinskog fakulteta iz Osijeka koji su provodili anketu među zaustavljenim vozačima.

Na određenim anketnim točkama koje su bile kao upozorenje vozačima znakovima označene uz pomoć policijskih službenika koji su zaustavljali i nakratko isključivali sudionike u prometu radi anketiranja. Vozači su veoma kratko odgovarali na nekoliko pitanja koji će se odgovori “sumirati” i pomoću njih doći do onih pravih informacija što vozači misle o određenim prometnicama, poboljšanjima i manjkavostima.

Slaven Kozina djelatnik IGH Zagreb

– Ovdje smo povodom jednog prometnog istraživanja vezano za studiju opravdanosti gradnje novih prometnica na području Požege i okolice. Anketiramo vozače od kuda dolaze, iz kojeg razloga, kuda idu i koliko često koriste ovu relaciju. Posebno obrađujemo teretna vozila s pitanjem o nosivosti. Vozači su uglavnom kooperativni, no neki istaknu da se jako žure ili im se ne da odgovarati. Od ankete kasnije radimo obradu podataka, unosimo u prometne modele koji će nam dati ukupnu opterećenost, te ima li opravdanja izgradnje novih cesta – rekao nam je u razgovoru Slaven Kozina djelatnik IGH Zagreb koji je na cesti proveo vrijeme sa studentima prilikom anketiranja.

Za nadati se da će anketa uveliko pomoći pri odluci izgradnje cesta na području Požeštine i neophodno potrebnih zaobilaznih prometnih pravaca radi rasterećenosti na pojedinim dionicama posebice na onima između Požege i Pleternice na kojoj prometuje sve veći broj kako osobnih tako i teretnih vozila.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment