Proslavljen blagdan sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i biskupijskog Caritasa /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Procesijom i središnjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio novi kotorski biskup msgr. Ivan Štironja u zajedništvu s požeškim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem kanonicima i brojnim svećenicima, proslavljen je sv. Lovro zaštitnik Caritasa Požeške biskupije.

Uz brojne vjernike, caritasove volontere iz svih župa Požeške biskupije, biskupijske stipendiste i korisnice Caritasove kuhinje na euharstijskom slavlju sudjelovala je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

-Okupili smo se u blizini starodrevne crkve sv. Lovre kako bi smo njemu iskazali poštovanje i očitovali mu zahvalnost. Radostan sam što u ovoj dragoj prigodi mogu pozdraviti preuzvišenog gospodina msgr. Ivana Štironju mladog biskupa starodrevne Kotorske biskupije. U njegovoj časnoj osobi prepoznajemo i snagu hercegovačke vjere koja ga je oblikovala. S posebnim vas poštovanjem pozdravljamo i primamo, dobro nam došli – rekao je između ostalog u pozdravnoj riječi požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

-Pozivam vas da na trenutak zastanemo i da zaboravimo na onu našu svakodnevnicu te da poslušamo što nam to Gospodin želi poručiti. Pročitano svetopisamski tekstovi izvrsno se uklapaju u današnju proslavu sv. Lovre koji je u potpunosti nasljedovao život Isusa Krista. Zato ga je dragi Bog učinio plodnim tlom, a zatim zrnom koje je bačeno na zemlju i koje je donijelo stostruki rod. Zasigurno Dragi Bog i nas želi učiniti plodnim tlom za zrnje njegove svete riječi, a potom nas i poziva da poput zna donesemo obilat rod u svojoj svakodnevici – naglasio je u dijelu propovijedi kotorski biskup msgr. Ivan Štironja.

Na koncu misnog slavlja biskup Škvorčević se zahvalio kotorskom biskupu na dolasku i na upućenim riječima kroz propovijed.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek