Promocija diplomanata na požeškom Veleučilištu

Autor: DK

POŽEGA – Jučer je 192 diplomanta Veleučilišta u Požegi iz ruku v.d. dekana dr.sc. Dinka Zime primilo diplome o završenom stručnom studiju čime se povećava broj akademsko obrazovanih građana.

Veleučilište u Požegi utemeljeno je 21. svibnja 1998. godine i postalo je kao javna visokoškolska ustanova gdje do sada diplomirao 2.781 student. Intencija je Veleučilišta da otvara nove studije za što se čeka dopusnica nadležnog ministarstva ali uz smanjenje upisnih kvota po određenim smjerovima. U ovoj akademskoj godini na Veleučilištu studira 1377 student, a nastavni programi gospodarskim potrebama u Republici Hrvatskoj.

Dinko Zima, v.d. dekana požeškog Veleučilišta

-Najveći broj diplomanata danas je sa studija računovodstva i upravnog studija, manji broj je onih sa studija trgovine i prehrambene tehnologije dok je najmanji broj sa studija voćarstva, vinogradarstva i vinarstva i trgovinskog poslovanja – istaknuo je v.d. dekana dr.sc. Dinko Zima koji je nadalje rekao da u modernom svijetu globalizacije  i tehnološke ekspanzije ne treba stati sa obrazovanjem pozvavši sve da stalno uče i rade na svom stručnom i znanstvenom usavršavanju.

U ime promovenata, diplome o stručnim zvanjima je od dekana i profesora zatražio diplomant Domagoj Mataković sa Specijalističkog studija Trgovinsko poslovanje nakon čega je uslijedilo svečano uručenje diploma.

Radost zbog završetka školovanja izrazili su današnji brojni diplomanti od kojih su neki nastavili sa fakultetskim obrazovanjem dok su neki u potrazi za poslom kako bi osigurali sebi i svojim obiteljima egzistenciju.

Diplomantica Željka Sigurnjak

-Bila sam redovan student ovdje u Požegi gdje sam i stanovala kroz sve vrijeme studiranja. Vežu me lijepe uspomene za Požegu i Veleučilište. Nastavila sam dalje studirati u Osijeku financijski menadžment gdje trenutno živim a roditelji o obitelj su mi u Kukunjevcu. Po završetki studija ako uspijem naći posao planiram ostati u Osijeku ili otići u neki drugi veći grad u Hrvatskoj a ako mi to ne uspije potražit ću svoju budućnost negdje u inozemstvu – rekla nam je diplomantica Željka Sigurnjak iz Kukunjevca.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: