Prometovanje vlaka kroz Lipik i Pakrac odlazi u prošlost

Autor: DK

POŽEGA – Kako je to već najavljeno o čemu smo i pisali stupio je na snagu, sa današnjim danom, novi vozni red vlakova kojim su brojne linije koje su vezane za Požeško-slavonsku županiju ukinute kao i pojedini željeznički pravci.

Tako je prometovanje vlakom od Lipika preko Pakraca do Daruvara ukinuto i ostati u pamćenju da je sinoć “zadnji” vlak u 21,35 iz Lipika krenuo što je prema svemu sudeći i posljednje ili bolje rečeno zadnje takvo prometovanje kroz lipički željeznički kolodvor

Huška i Tomašević

Na navedeno se na današnjoj konferenciji za novinare između ostalog osvrnuo Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Pakraca Davor Huška.

-Zadnji puta je prošao vlak  Drauvar-Lipik-Pakrac-Banova jaruga, odsvirao i pustio sirenu umiranja. Stoga pitam ministra koji je zadužen za razvoj ovih prostora da li je ovo Hrvatska, da li mi živimo u Hrvatskoj, neka nam javno odgovore – rekao je župan Tomašević.

Vezano uz prolazak zadnjeg putničkog vlaka kroz Pakrac i Lipik na isto je svoj komentar dao i gradonačelnik Pakraca Davor Huška.

-Nije se gasila sirena vlaka punih sedam minuta prolazeći kroz Grad Pakrac, Filipovac i Lipik. Na taj način su se Hrvatske željeznice oprostile sa građanima Pakraca i Lipika – rekao je gradonačelnik Huška.

Može li doći do nekakvih značajnijih promjena vezano za ukidanje željezničke pruge i prometovanja vlaka od Daruvara preko Pakraca i Lipika do Banove jaruge pokušali smo doznati u Hrvatskim željeznicama kojima smo uputili upit. Ako dobijemo odgovor odmah ćemo isti objaviti.

 

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: