Prometovanje vlaka kroz Lipik i Pakrac odlazi u prošlost

Autor: D.K.

POŽEGA – Kako je to već najavljeno o čemu smo i pisali stupio je na snagu, sa današnjim danom, novi vozni red vlakova kojim su brojne linije koje su vezane za Požeško-slavonsku županiju ukinute kao i pojedini željeznički pravci.

Tako je prometovanje vlakom od Lipika preko Pakraca do Daruvara ukinuto i ostati u pamćenju da je sinoć “zadnji” vlak u 21,35 iz Lipika krenuo što je prema svemu sudeći i posljednje ili bolje rečeno zadnje takvo prometovanje kroz lipički željeznički kolodvor

Huška i Tomašević

Na navedeno se na današnjoj konferenciji za novinare između ostalog osvrnuo Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Pakraca Davor Huška.

-Zadnji puta je prošao vlak  Drauvar-Lipik-Pakrac-Banova jaruga, odsvirao i pustio sirenu umiranja. Stoga pitam ministra koji je zadužen za razvoj ovih prostora da li je ovo Hrvatska, da li mi živimo u Hrvatskoj, neka nam javno odgovore – rekao je župan Tomašević.

Vezano uz prolazak zadnjeg putničkog vlaka kroz Pakrac i Lipik na isto je svoj komentar dao i gradonačelnik Pakraca Davor Huška.

-Nije se gasila sirena vlaka punih sedam minuta prolazeći kroz Grad Pakrac, Filipovac i Lipik. Na taj način su se Hrvatske željeznice oprostile sa građanima Pakraca i Lipika – rekao je gradonačelnik Huška.

Može li doći do nekakvih značajnijih promjena vezano za ukidanje željezničke pruge i prometovanja vlaka od Daruvara preko Pakraca i Lipika do Banove jaruge pokušali smo doznati u Hrvatskim željeznicama kojima smo uputili upit. Ako dobijemo odgovor odmah ćemo isti objaviti.

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot