Projekt Koraci suradnje, financiran u okviru Poziva “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija

Autor: DK

Poduzetnički centar Pleternica d.o.o. provodi projekt Koraci suradnje, financiran u okviru Poziva “Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)”. Ukupna vrijednost ugovora iznosi nešto više od 650.000,00 te ga Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i HAMAG financiraju s 85% bespovratnih sredstava. Projekt se provodi 18 mjeseci.

Voditeljica projekta gđa Monika Maras prezentirala je važnost projekta za krajnje korisnike cilj Poziva koji je vidljiv kroz osiguravanje učinkovite pomoći MSP-ovima. Krajnji cilj je učvrstiti položaj MSP-ova na tržištu, kako bi se istima olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama ključnim za rast i razvoj poslovanja te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja malih i srednjih poduzetnika. Kroz savjetodavne usluge, izradu poslovnih planova i projektnih prijava te razne edukacije, biti ćemo, kao i dosada, na raspolaganju poduzetnicima, sve s ciljem stvaranja pozitivne poduzetničke atmosfere i stvaranja boljeg životnog standarda, kako u Pleternici, tako i u široj okolici.

-Poduzetničke potporne institucije produžena su ruka ministarstva na lokalnoj razini te pokrivaju cjelokupnu poduzetničku infrastrukturu. Kroz ovaj Poziv raste obim usluga PPI-eva u smislu stručne i savjetodavne podrške obiteljskim gospodarstvima i malim i srednjim poduzetnicima. Poduzetnički centar Pleternica dodatno će ojačati svoje kapacitete kako bi i nakon završetka Projekta mogao nastaviti s radom te postati prepoznatljiv na tržištu, kroz pružanje logističke podrške gospodarstvenicima, specijalizirajući se za razne sektore – izjavila je Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

-Izuzetno sam sretna i ponosna što je HAMAG BICRO prepoznao napore Grada Pleternice koji u sinergiji sa svojim poduzetničkim potpornim institucijama radi na poboljšanju uvjeta rada malih i srednjih poduzetnika te im kroz svoje programe i rad svojih tvrtki želi biti partner, od poduzetničke ideje preko osnutka poduzeća, do rasta i razvoja cjelokupnog poslovanja – izjavila je gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: