Profesori Veterinarskog fakulteta Zagreb govorili lovcima o afričkoj svinjskoj kugi

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Požeško-slavonske županije u suradnji sa Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede organizirao je u Požegi za tamošnje lovozakupnike stručna predavanja o afričkoj svinjskoj kugi s ciljem da se prevenira pojava te zarazne bolesti.

Pedesetak sudionika iz lovačkih udruga, te predavače-profesore Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozdravio je Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza ove županije izražavajući nadu da će predavanja biti korisna prilikom provođenja aktivnosti u lovištima ovog kraja.

Predavači su bili dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk, te profesori Dean Konjević, Miljenko Bujanić i Ivana Sabolek, a obradili su teme epidemiologija afričke svinjske kuge i uloga divljih svinja, populacijske značajke divljih svinja, postupak u lovištu prije pojave zaraze, te metode dezinsekcije.

Pored toga održana je radionica o osnovama i mjerama sprečavanja afričke svinjske kuge, a na konkretnom primjeru odstrijeljene divlje svinje, koju su pripremili lovci Vidre iz Čaglina, pokazan je postupak u slučaju sumnje na afričku svinjsku kugu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek