Profesionalna kuharska i druga oprema predstavljena u Salonu Jelušić u Kaptolu /FOTO/

Autor: D.K.

Kaptolačka firma vlasnika Ilije Jelušića uz već godinama uhodani Servis odnedavno je otvorila i izložbeno-prezentacijski salon opreme za ugostiteljstvo, praonice rublja i rashladne uređaje svjetski poznatih proizvođača, u sklopu kojega se obavlja i prodaja. To se pokazalo kao dobra poslovna odluka. Tako je novouređeni Salon postao okupljalište predstavnika ugostiteljskih tvrtki, domova umirovljenika, škola i vrtića, učeničkih i studentskih domova te bolnica, ne samo iz požeške već i susjednih županija. Njima je predstavljana najsuvremenija tehnologija u gastronomiji i ugostiteljstvu.

Za izloženu opremu je veliki interes, ali ipak hit je električna nagibna pečenjara Flexi Chef njemačkog proizvođača MKN za pripremanje hrane. Riječ je o profesionalnom uređaju koji spaja njih više u jednom. On brzo kuha, peče, prži i roštilja veliki broj obroka, a štedi vrijeme i energiju. Sve to može obaviti jedna osoba bez većih kulinarskih znanja. Naime, uređaj se može programirati za izradu stotinjak jela. I na kraju, sam se pere bez upotrebe deterdženta.

Kuharice Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice Dušanka Ključanin i Marina Pušić dnevno pripremaju oko 550 obroka u kuhinji staroj 45 godina. Nisu krile zadovoljstvo s onim što su vidjele. Primjenom ovoga uređaja posao će biti znatno olakšan a učenicima će biti istovremeno servirana kvalitetna i topla jela.

Profesionalni kuhar Zlatko Škara zadužen je za  predstavljanje i obuku sa izloženom opremom. Pripremljena hrana se odmah kuša počevši od zdrave hrane i jela sa povrćem, gulaša pa do pohane piletine, svinjetine na roštilju, kolača i deserta i drugih delicija. Kod takve hrane smanjuje se gubitak minerala, vitamina i boje, priprema se kraće vrijeme, ostaje sočna te je smanjen gubitak kala. Uz to postižu se velike uštede u energiji, radnim satima i količini potrebnih namirnica. Višenamjenska pećnica, odnosno konvektomat zauzima puno manje prostora u kuhinji, a u njemu se može pripremiti gotovo sva hrana koja se priprema u klasičnim kuhinjama. Stoga je u zadnje vrijeme sve više obiteljskih domaćinstava koje nabavljaju manje modele pećnica.

-Dugogodišnji kvalitetan rad Sevisa Jelušić prepoznale su brojne ustanove i tvrtke. Sve to ne bi bilo moguće bez vrsnih servisera i velikog skladište rezervnih dijelova. Na kupcu je samo da izrazi svoje potrebe i želje, ostalo će učiniti naša tvrtka jer mi ne samo da popravljamo, već projektiramo, ugrađujemo i održavamo isporučenu opremu. Također, u mogućnosti smo ponuditi financiranje projekata do 60 mjeseci. – ističe vlasnik Ilija Jelušić.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88