Prodaja duhana i rakije unosna ali nezakonita

Autor: D.K.

duhanPOŽEGA – Tijekom ove godine Policijska uprava požeško-slavonska bilježi deset zapljena u kojima je pronađeno 441,613 kg sitno rezanog duhana,  264,04 kilograma sušenog duhana u listu  te dvije rezačice. Uslijed navedenog prijavljeno je 10 osoba, od kojih 6 zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“, a protiv 4 osobe podnesene su obavijesti o počinjenom prekršaju nadležnom Carinskom uredu.

Pretrage obiteljskih domova ovih dana gotovo uvijek rezultiraju pronalaskom nezakonito posjedovanje duhana koji nema nadzorne markice. Minstarstva financija RH.

Tako su u srijedu 2.travnja, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, u mjestu Sulkovci, pretražene prostorije u kojima prebiva 59-godišnjak u kojima je pronađeno oko 1 kg sitno rezanog duhana.

Istog dana u večernjim satima, u mjestu Jakšić, pretražene su prostorije u kojima prebiva 60-godišnjak kojom je prilikom pronađeno preko 8 kg duhana u listu, 12,5 kg sitno rezanog duhana, 7,5 kg ostataka od listova duhana te ručno izrađena rezačica za duhan s monofaznim motorom. Protiv obojice slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.

Narednog dana 3. travnja, u Požegi, pretragom je pronađeno kod 58-godišnjaka preko 80 kg duhana u listu, 1,5 kg sitno rezanog duhana te jedna veća metalna rezačica za duhan ručne izrade. Vezano za utvrđene okolnosti slijedi izvješće o počinjenom prekršaju Zakona o trošarinama nadležnoj Carinarnici u Osijeku.

Da nedozvoljeno posjedovanje duhana nije samo u obiteljskim domovima govori činjenica da su 4. travnja oko 16 sati u Požegi na raskrižju ulica Frankopanske i Andrije Štampara policijski službenici zatekli su parkirani osobni automobil marke „Citroen Xsara“, sisačkih registarskih oznaka. Tim vozilom je upravljao 57-godišnjak u kojemu je prilikom pretrage pronađeno 125  kartonskih kutija u kojima se nalazio sitno rezani duhan ukupne težine 43,75 kg, također bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Kriminalističkim obradom utvrđeno je da je 57-godišnjak kupio duhan radi  preprodaje dok  mu je u tome pomagao 52-godišnjak zbog čega protiv obojice slijedi kaznena prijava.

Da nema samo nezakonite trgovine duhanom govori nam činjenica o pronađenim količinama alkohola odnosno rakije.

Tako su 27. ožujka 2014. godine temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi policijski službenici u suradnji s djelatnicima Carinskog ureda Slavonski Brod zbog  osnovane sumnje u posjedovanje ilegalne trošarinske robe – rakije pretražili stan i druge prostorije u Požegi kojom su prilikom pronašli i oduzeli 281 litru razne rakije i 10 litara raznih aditiva za alkoholna pića u vlasništvu 58-godišnjaka.

Istoga dana u Požegi su pretražene prostorije u kojima prebiva 56-godišnjak kojom prilikom je pronađeno 500 litara rakije i čistog alkohola, što nije prijavljeno nadležnom Carinskom uredu, što je nezakonito posjedovanje koje za sobom povlači određene posljedice.

I nadalje će nastaviti pronalazak nezakonitog posjedovanja proizvoda za koje su potrebne nadzorne markce Ministarstva financija RH koje će sustavno provoditi djelatnici policije u suradnji sa djelatnicima Carinskog ureda.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot