Priznanja zaslužnima u prigodi Dana općine Brestovac /FOTO/

Autor: DK

BRESTOVAC – Javna priznanja povodom Dana općine Brestovac na temelju odluke Općinskog vijeća dodjeljena su Antoniju Đurčeviću iz Brestovca, Zlatku Dražiću iz Završja, Maji Davidović iz Zakorenja, Steli Knežević iz Dolca te Malonogometnom klubu Alabama iz Brestovca. 

Priznanja su nominiranima na prigodnoj svečanosti uručili predsjednik Općinskog vijeća Brestovca Tomo Vrhovac i općinski načelnik Zdravko Mandić.

-Koristim priliku da čestitam svim nagrađenima te se ujedno i svima njima zahvaljujem jer su svojim radom i zalaganjem ovo sigurno i zaslužili. 

Predlagatelji za nagrađene bili su općinski načelnik Zdravko Mandić i ravnatelj osnovne škole Dragutina Lermana prof. Antun Majnarić.

-Godišnja nagrada općine sastoji se od javnog priznanja odnosno plakete i novčane nagrade. Novčana nagrada za pojedince je dvije tisuće kuna, a za udruge tri tisuće kuna. Čestitam nagrađenima i pozivam ih da i dalje ustraju u svojim aktivnostima na dobrobit zajednice u kojoj žive – rekao je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić pri dodjeli i uručenju javnih priznanja.  

Maja Davidović između ostalih aktivnosti sudjelovala je u raznim projektima Ministarstva poduzetništva i obrta, Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalica te su uz pomoć općine Brestovac osigurano uz njenu zauzetost osigurana prva sredstva za uređenje školskog okoliša. Brojne su zasluge prof. Maje Davidović koje su prepoznate iz kojeg je razloga i dobila hvalevrijedno javno priznanje. Dakako da je vrijedno spomenuti i osnivanje Podružnice Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Požeško-slavonske županije čime je potaknuto i osnivanje većeg broja zadruga u školama. 

Učiteljsko vijeće OŠ Dragutina Lermana Brestovac predložilo je i Stelu Knežević za Godišnju nagradu koja je tijekom školovanja u Brestovcu bila “duša” razreda, marljiva i radišna u izvršavanju svih zadaća uz brižnost prema svakom svom kolegi i kolegici. Sudjelovala je ju mnogim projektima i predstavljala školu i općinu na mnogim smotrama i natjecanjima. Na Županijskom natjecanju bila je prva iz Biologije, a i iz drugih predmeta je postizala je zavidne rezultate.

Načelnik općine Zdravko Mandić predložio je troje kandidata za nagrade što je također Općinsko vijeće prihvatilo. Antonio Đurčević polučio je zavidne rezultate u atletici ne samo u RH već i u inozemstvu i slobodno se može reći da je ponos brestovačkog kraja jer je u veoma kratkom vremenu postigao ono na čemu mu mnogi mogu pozavidjeti.  

Zlatko Dražetić iz Završja učenik požeške Tehničke škole također dobiva javno priznanje za sva postignuća na području inovacija i tehničkog stvaralaštva mladih sudjelujući na domaćim i međunarodnim sajmovima. Osvajao je prestižna i prva mjesta u jakim konkurencijama među brojnim izlagačima. U svakom slučaju može se reći da je Zlatko mladi inovator koji je tek počeo svoju karijeru u tehničkom stvaralaštvu pred kojim je blistava karijera.

Malonogometni klub Alabama kao udruga je osnovan 2001. godine s ciljem poticanja, razvijanja i unapređenja malonogometnog sporta te razvitak odgojnih, moralnih i sportkih vrijednosti. Klub bilježi brojne nastupe i pobjede, a naslov prvaka 1. Županijske malonogometne lige bilježi nakon 15 godina od osnutka.   

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »