Priznanja za jubilej, a Požežani i Varaždinci potpisali povelju prijateljstva

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Autoklub Požega proslavio je prigodnom svečanosti u objektu „Zlatni lug“ 70 godina osnivanja i aktivnog rada, a gosti svečanosti su bili predstavnici brojnih srodnih klubova s područja kontinentalne Hrvatske.

-Nastojanjem ondašnje Narodne tehnike 28. listopada 1946. godine osnovano je u Požegi Auto moto društvo „Slavko Rončević“,  1951. je otvorilo radionicu za popravak motornih vozila, te 1955. godine prvu auto školu da bi 1975. organizirali auto utrke na Glavici, te se 1991. godine razdvojilo u Autoklub i Auto školu – kazao je govoreći o povijesti kluba njegov predsjednik Marijan Babić dodajući da su ranije imali 670 članova, a sada ih je 1132.

Unazad dvije godine organiziraju službu „Pomoć na cesti“ za koju su nabavili vozilo, a iako rade volonterski uključuju se u brojne manifestacije u požeškom kraju organizirajući natjecanja, edukaciju učenika itd.

Za njegovanje prijateljskih odnosa i suradnju uručena su priznanja, a dobili su ih Marijan Rimac i Alen Vojvodić iz zagreba, te Marijan Babić, Zdenko Štajb, Ilija Šimunović, Ivan Smojver, Antonio Soldić, Zvonko Šimunović, Mirko Bunjevac, Josip Ševkušić i Zdenko Ovčar(svi Požega i okolica).

Priznanja su dobili i autoklubovi čiji su predstavnici čestitali slavljeniku i uručili poklone, a to su Varteks iz Varaždina, Šećerana iz Županje, Nova Gradiška, Našice, Marsonija(Slavonski Brod), Križevci i Vinkovci.

Dodijeljena su priznanja za postignute rezultate u prometnoj preventivi, a dobili su ih načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Dario Dasović, direktor Auto škole Herz Ilija Šimunović, te Mirko Bunjevac i Josip Ševkušić, dok su za dugogodišnje članstvo priznanja primili Ivan Ceranić iz Požege i Franjo Šojat iz Pleternice.

Na kraju svečanosti predsjednik AK Varteks Josip Vugrinec i AK Požega Marijan Babić potpisali su povelju prijateljstva čime će se nastaviti njihova plodna suradnja i prijateljski odnosi započeti  1997. godine.

Druženje sudionika svečanosti nastavljeno je uz nastup tamburaškog sastava „Stare kandžije“ sastavljenog od svirača brodskog, požeškog i gradiškog kraja.

/Foto: Marko Krstanović/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot