Privodi se kraju izgradnja nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu: „U sadašnjoj zgradi pruža se zdravstvena zaštita više od 60 godina koja više nije primjerena za liječničkih usluga“ /FOTO/

Autor: D.K.

Pri samom su završetku radovi na unutarnjem uređenju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu. Zgrada je pod krovom, postavljena je vanjska stolarija te sve potrebite instalacije. Trenutno su radovi na uređenju podova prema propisanim standardima za zdravstvene ustanove i time će se zaokružiti cjelina unutarnjeg uređenja. Paralelno se pristupa nabavka novog namještaja i druge potrebite opreme i instrumenata za koji se pokreće postupak javne nabave.

Uz vanjsko uređenje jedna od zahtjevnijih investicija je i izgradnja parkirališnih mjesta, sve prema projektnoj dokumentaciji, a u sklopu tih radova pristupit će se rušenju stare zgrade Doma zdravlja – postojeće zdravstvene stanice u Čaglinu.

Kako je to već naglašavao ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja Marijan Višaticki u novoj zgradi u Čaglinu prema svim standardima će biti uređene prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite, ordinacija Dentalne medicine, dvije Opće obiteljske te posebna prostorija za Patronažnu službu, a nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

Podsjetimo, inicijativa za izgradnju nove zdravstvene stanice u Čaglinu je krenula iz tamošnje općine. Tko je god bio u sadašnjim ambulantama i zgradi, staroj više od 60 godina uvjerio se iz kojeg se razloga počelo s novim projektom.

Prema riječima načelnika općine Čaglin Dalibora Bardačaiz njihovog proračuna je za prvu fazu radova osigurano gotovo milijun kuna vlastitih sredstava. Projekt je podržalo i Ministarstva regionalnog razvoja s 400 tisuća kuna dok je 300 tisuća kuna osigurala Požeško-slavonska županija.

Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin

-Sadašnji prostori i ambulante nisu prihvatljive i primjerene za pružanje zdravstvenih usluga u 21. stoljeću. Upravo zbog toga, pružanja višeg standarda zdravstvene zaštite za naše stanovnike koji zaslužuju imati zdravstvenu zaštitu današnjem vremenu krenuli smo sa zahtjevnim projektom na našem području – naglašava Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin.

Za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu svesrdno se zalagao i zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović koji također naglašava kako je taj projekt ideja općine Čaglin koja je prostorno velika i da se na tom prostoru mora imati kvalitetna zdravstvena zaštita za stanovnike primjerenu 21. stoljeću.

Željko Jakopović, općinski vijećnik u Općini Čaglin i zamjenik požeško-slavonskog župana

-Ovdje je, izgradnja nove zgrade, jedan od motiva kako bi mogli doći i do mladog liječnika koji bi pružao zdravstvenu uslugu ovdašnjim mještanima. Uz ovaj projekt ali i druge koji se odvijaju u Čalinu dobro su došli. Nitko neće živjeti na prostoru koji nema elementarne uvjete zdravstvene zaštite. Općina Čaglin je nositelj ovog projekta koja izdvaja najveća financijska sredstva. Zahvaljujem svima koji su se uključili i podržavaju ovaj projekt – ističe Jakopović.

Privođenje kraju izgradnje nove zgrade zdravstvene stanice u Čaglinu raduje Marijana Višatickog, ravnatelja požeško-slavonskog Doma zdravlja.

Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja

-U sadašnjoj zgradi se vrši zdravstvena zaštita punih 60 godina koja više nije primjerena za pružanje zdravstvenih usluga. Krajnje je vrijeme bilo da izgradimo novu zgradu prema novim standardima i propisima koje nalaže EU za pružanje primarne zdravstvene zaštite. Uvjeren sam da će ova zdravstvena stanica biti na veselje i radost ovdašnjih stanovnika koji će usluge zdravstvene zaštite koristiti – rekao je Višaticki.

Sadašnja zgrada Doma zdravlja – zdravstvena stanica u Čaglinu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek