Pritvoren zbog prijetnji susjedima, a oni se boje njegovog povratka

DSC_0011 (Small)POŽEGA – Gotovo 15 godina stanari  zgrade u ulici Vlatka Mačeka u Požegi imaju probleme sa sustanarom koji im prijeti, te uništava imovinu, a ovih dana to je kulminiralo prijetnjama smrću, intervencijom policije i pritvaranjem Zdravka Palkovića na kraći vremenski rok. Sada se stanari pribojavaju njegovog povratka iz zatvora jer očekuju nove nevolje.

-Mojoj obitelji je 25. lipnja prijetio ubojstvom i to nakon što je nasilno ušao u naš stan, nemamo od njega mira, curi nam voda po stropu iz njegovog stana, a prijetio nam je i eksplozijom plinske boce – priča nam Tihomir Garbin, koji je prikupio 13 potpisa od ukupno 19 stanara na dva ulaza ove zgrade kako bi se Palkovića i njegovu nevjenčanu suprugu iselilo iz zgrade. Dodaje da su unazad nekoliko godina mnogo puta zvali policiju zbog uznemiravanja susjedstva i obiteljskog nasilja, a fizički je napadao susjede pa ga se sada svi boje!  Stoga su putem odvjetničkog ureda uputili zahtjev Ministarstvu obrane RH, koje je vlasnik stana, da provede inspekcijski nalaz, te poduzmu korake da se sadašnji stanari isele i pronađe im se novi smještaj.

-Neizdrživo je ovakvo stanje za nas i ostale stanare, jer smo izloženi svakodnevnom sustavnom psihičkom zlostavljanju i fizičkom maltretiranju od vašeg najmoprimca  kojemu je dijagnosticiran PTSP i registrirani je narkoman, te osoba sklona kršenju zakona o čemu postoji evidencija i dokazi  – stoji u zahtjevu odvjetnice Marine Grgurić Blekić upućenom  MORH-u u ime obitelji Garbin.

Umirovljeni branitelj sa PTSP uništavao je i imovinu u zgradi, no nitko ga ne upućuje na liječenje

Slično priča i Jozo Bradarić, predstavnik stanara i dodaje da je stan u kojemu živi Palković uništen uključujući i instalacije u njemu, te da nije rijedak slučaj da on pušta vodu koja se širi u susjedne stanove uništavajući susjedima imovinu.

-On je bio u četiri navrata u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče, liječi se od ovisnosti, a trebalo bi ga prisilno hospitalizirati i liječiti- kaže nevjenčana supruga Dragana dodajući da to nitko od nadležnih  to nije zatražio već su ga odveli u pritvor. Kako smo saznali Sud za prekršaje izrekao mu je nakon policijske prijave zatvorsku kaznu od 17 dana pa se nalazi u požeškoj Kaznionici. Inače ovom paru Centar za socijalnu skrb Požega oduzeo je njihovo malodobno dijete koje je sada u udomiteljskoj obitelji!

-Imenovani muškarac od prije je poznat policiji kao osoba prijavljivana za prekršaje i kaznena djela. Vezano za najnoviji događaj policijski službenici su protiv njega podnijeli optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa je priveden u Prekršajni sud u Požegi – ističe Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske.

Mišljenja su stanara da su institucije zakazale jer oni ove probleme imaju dugi niz godina, više puta su na njih upozoravali, a očekuju da će se nešto poduzeti i Palković izdvojiti iz njihove sredine jer se može dogoditi da se sve tragično završi pa bi onda za preventivne aktivnosti bilo kasno.

 

0 Comment

Send a Comment