Prisegu domovini dala 374 dragovoljna ročnika iz cijele zemlje

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Pripadnici 13. naraštaja  dragovoljnih ročnika u Središtu za temeljnu obuku Hrvatske vojske u Požegi  dali su svečanu prisegu. Riječ je o 374 ročnika od kojih je 37 žena, a nakon dijela temeljne obuke od  mjesec dana u Požegi nastavljaju obuku na vojnom poligonu Gašinci pokraj Đakova. Najboljima će biti ponuđeni profesionalni ugovori za rad u HV, a za vrijeme temeljne obuke oni dobivaju novčanu naknadu.

-Prisega je vaša riječ i obećanje da ćete štiti RH i demokratski poredak – naglasio je u čestitci ročnicima izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera oružanih snaga brigadni general Mladen Fuzul i dodao da će oni u slučaju potrebe spriječiti svaku  ugrozu uključujući prirodne nepogode kao što je to bilo tijekom poplava ovog proljeća.

Prisezi su nazočili brojna rodbina i prijatelji ročnika, požeško-slavonski  župan Alojz Tomašević, gradonačelnik požege Vedran Neferović, te predstavnici udruga iz Domovinskog rata, policije, vjerskog i javnog života. Gosti su razgledali taktičko-tehnički zbor u krugu požeške vojarne gdje su se upoznali s naoružanjem i opremom, a nastupili su Orkestar oružanih snaga RH, te pripadnici Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ iz Požege.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek