Prisegnuo 15. naraštaj dragovoljnih ročnika Hrvatske vojske (foto galerija)

Autor: DK

POŽEGA – U Središtu za temeljnu vojnu obuku, Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Požega danas je prisegnuo 15. naraštaj dragovoljnih ročnika Hrvatske vojske.

Na svečanoj prisezi, na kojoj je bila nazočna brojna rodbina i prijatelji ročnika, svečanu prisegu su izrekli ročnici pred zapovjednikom Središta brigadirom Nikom Juriljem i visokim uzvanicima, generalom zborm Dragom Lovrićem, načelnikom Glavnog stožera HV-a, general pukovnikom Matom Ostovićem, zapovjednikom Kopnene vojske i brigadnim generalom Blažom Beretinom uz koje je bio i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, umirovljeni general.

U Središtu za temeljnu vojnu obuku, Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” Požega do ove 15. generacije obuku je prošlo njih 4.380, 3.891 ročnik i 489. ročnica. Današnji 15. naraštaj čini 427 ročnika i 46 ročnica, ukupno 473 koji su danas položili svečanu prisegu.

Obuka ročnika traje osam tjedana koja je podijeljena na tri programska područja nakon čega se ročnici, oni koji uspješno završe program obuke, mogu kandidirati za prijem u Djelatni vojni sastav.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: