Priredba hrvatskih učenika u Njemačkoj za dnevni obrok i pomoć kutjevačkim osnovcima

Autor: D.K.

HRVATSKE UDRUGE UPRILIČILE „HRVATSKU VEČER“, A PRIHOD IDE U KUTJEVO

KUTJEVO/GEISLINGEN – Hrvatska katolička zajednica sv. Leopold Bogdan Mandić iz njemačkog grada Geislingena u nizu kulturnih programa toga grada u suradnji sa tamošnjom udrugom „Croatia 2012.“ i ogrankom Matice hrvatske organizirala je proteklog vikenda “Hrvatsku večer” pod geslom “Malo nas je al’ nas ima”.-objavila je moja mojahrvatska.vecernji.hr.

Hrvatska škola Geislingen izvela je predstavu “Hrvatska od A do Ž”, nadalje s glazbeno-recitatorskim programom “Mozart i Matoš” predstavila se pijanistica Ivana Štimac, te recitatori Ivan Bošnjak i Jozo Bešlić.

U glazbenom dijelu nastupili su Marija Tadić, Katarina Šarić, Marin Perković, Dunja Grubina, Anamarija Grubina, Dora Biketa, te Filip, Ana i Igor Tudik.

Folklorne točke izveli su članovi skupina “Hrvatski pleter” iz Geislingena i “HKZ” iz Heidenheim, dok su zabavni dio kompletirali solistica  Tea Marić i glazbeni sastav “The Strawberries”.

Posjetitelji su imali priliku upoznati se i s bogatom gastronomskom ponudom hrvatskih specijaliteta.

Prihod od večeri bit će doniran učenicima Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva za dnevne obroke i pomoć potrebitim učenicima.

Foto: Thinstock

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88