Pripreme za festival dobro odmiču-kroz sedam dana niz sadržaja za posjetitelje

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Skupština udruge „Aurea fest“, koja krajem kolovoza i početkom rujna organizira u Požegi istoimeni festival, analizirala je dosadašnje pripreme, te dogovorila nastavak aktivnosti.

Umjetnički direktor „Aurea festa“ Veljka Valentin Škorvaga, te prodirektori za pojedine festivalske večeri predstavili su razinu organizacijskih priprema i programske sadržaje za pojedine priredbe.

Direktor „Aurea festa“ Ivan Bunjevac naglašava da su intenzivirane aktivnosti na prikupljanju sredstava za pokriće troškova festivala tako da se nastavljaju dogovori sa sponzorima.

-Programi su uglavnom pripremljeni pa su najvećim dijelom odabrane pjesme koje će biti izvedene na Večeri popularne pjesme 2. rujna i „Zlatnim žicama Slavonije“  3. rujna – kaže nam Bunjevac i dodaje da će na tim večerima nastupiti najpoznatija imena naše estrade.

Predstoje početkom srpnja detaljni dogovori sa čelnim ljudima Hrvatske radiotelevizije o prijenosu i snimanju festivalskih sadržaja u njihovim programima.

Ovogodišnji „Aurea fest“ započet će u nedjelju 28. kolovoza povorkom folkloraša, berača, konjanika, zaprega i drugih sudionika  „Požeške berbe grožđa“ gdje će sudjelovati udruge vinara i folklorne skupine koje će se predstaviti običajima uz jesenske radove da bi nakon njihovog nastupa bio izbor Najšokice, te pobjedničkih pjesama kaptolačkog festivala „Zlatni glas zlatne doline 2016.“.

Drugog dana bit će Festival uličnih svirača, u utorak 30. kolovoza je Festival plesa kojemu su nositelji požeške skupine Marine Mihelčić i Ilijane Lončar, u srijedu Festival koreografiranog folklora na temu starogradskih pjesama i plesova u izvođenju četiri ansambla, a u četvrtak 1. rujna je Festival džeza.

Naklon izvođenja novih skladbi na Večeri popularne pjesme i „Zlatnim žicama Slavonije“, kao i prošle godine, bit će retrospektiva najuspješnijih pjesama sa prethodnih požeških festivala.

I ove godine ulični festivali bit će u Pješačkoj zoni gdje će se postaviti još jedna pozornica, a tu će biti ponuda vina i domaćih specijaliteta, nastupi tamburaša itd. Predviđeno je da na središnjem trgu ispred Gradske kuće bude ugostiteljski šator za posjetitelje,  te štandovi ovdašnjih vinara, a tijekom festivala bit će niz popratnih priredbi.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: