Prije dva mjeseca preminuo Tihomir Aleksić koji se zalagao za ravnopravnost i bolji život sunarodnjaka

Autor: DK

TIHOMIR ALEKSIĆ 2.2.1980.-28.2.2019.

Prije dva mjeseca, točnije posljednjeg dana veljače, u Požegi je nakon duge i teške bolesti u 39. godini života umro Tihomir Aleksić, dugogodišnji aktivista SDSS-a i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Požege. Rođen je 1980. godine u Požegi. U razgovoru sa njegovim ocem i majkom, koji su nam se obratili, saznali smo mnogo toga o njegovu kratkom, ali sadržajnom životu kroz koji je ostavio veliki trag u svome rodnom kraju.

Iako je po godinama pripadao naraštajima koji tek dolaze, Tihomir Aleksić je zadnjih dvadeset godina bio izuzetan aktivan u političkom i društvenom životu svoga grada i cijele Požeško-slavonske županije.

I ranijih godina, kao član i predsjednik Foruma mladih SDP-a, Aleksić se zalagao za ravnopravan položaj Srba u županiji, da bi kasnije svoju borbu nastavio u SDSS-u čiji je bio kandidat za dožupana na lokalnim izborima 2017. godine.

Kao predsjednik Vijeća ove manjine grada Požege od 2015. godine kontinuirano se zalagao za poboljšanje uvjeta rada toga Vijeća i drugih srpskih organizacija.

Kroz cijelo vrijeme njegovog djelovanja, prioriteti su mu bili smanjenje nezaposlenosti, primjena Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, integracija u društvo, kao i socijalna politika ponajviše prema stanovnicima sela u koji žive u teškim socijalnim okolnostima.

Sahranjen je 2. ožujka na gradskom groblju Krista Kralja u Požegi u nazočnosti svojih najbližih i brojnih prijatelja.

Foto: portalnovosti.com

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića