PRIČA IZ VIDOVACA – ČUDESAN HRVATSKI KLUB Imaju ‘svemirske uvjete’, a tek su u petoj ligi: Janjetina se vrti pod obavezno, a planiraju i ‘pojačanje’ od preko milijun eura!

Autor: DK

Nesvakidašnja priča stiže nam iz Vidovaca. Tamošnji Dinamo član je 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske što je peta liga po rangu, ali uvjeti u kojima treniraju su prvoligaški. Brojni klubovi pozavidjeli bi Dinamu koji ima tri terena. Uz glavni teren, imaju i veliki pomoćni teren, te manje igralište s umjetnom travom, a sve je pokriveno LED rasvjetom pa su treninzi mogući i u večernjim satima. U planu je i novo ulaganje u infrastrukturu vrijedno osam i pol milijuna kuna.


Tomislav Čabraja, NK Dinamo Vidovci-Dervišaga

“To se planira, to je kandidirano, no to ne znači da će to proći. Što se tiče prijašnjih ulaganja, za njih su zaslužni ljudi koji su se okupili oko kluba i koji hoće raditi. Ne bih to mogao sam, ali kada pozovete ljude, a njih 15-20 dođe raditi, to ima malo koja sredina”, kaže nam predsjednik Tomislav Čabraja pa dodaje:

“To je sve volonterski. Od 2011. godine do danas smo stvarno puno napravili. S pravim ljudima se uvijek sve može napraviti.”

A napravljeno je stvarno puno. Klub ima vrhunske uvjete za rad, a u planu je i novo ulaganje koje bi trebao donijeti i novu tribinu i klupske prostorije.

“Još kada smo 2011. godine obnovili naš stadion, prostorije i okoliš, krenuli smo u projektiranje proširenja svlačionica i tribina, natkrivanje prostora. Znali smo da bez građevinske dozvole i papira više ne možete ništa raditi nakon legalizacije i 2015. godine smo dobili građevinsku dozvolu. Već smo je jednom produžili i sada smo kandidirali naš projekt za neke fondove”, kaže nam Čabraja pa dodaje:

“Ne vjerujem da ćemo proći na tom natječaju, ali nećemo odustati i pronaći ćemo način da se ti radovi na stadionu naprave do kraja. To je društveno, sportsko-rekreacijski centar u tom našem prigradskom naselju. Sve se vrti oko kluba koji je jedini klub u mjestu. Na istom mjestu su i neke udruge, mjesni odbor i naša škola nogometa.”

Upravo je taj socijalni aspekt ono što je najbolje od nogometa, zar ne?

“Nogomet se igra da djeca unaprijede svoje sposobnosti, steknu radne navike i, na kraju krajeva, ako ništa drugo, nauče da se živi od svog rada. Mislim da je to nešto osnovno što nogomet i sport daju. Druženje i socijalizacija djece kroz sport su također jako važan faktor u sportu, poglavito u nogometu koji je kod nas najrašireniji. U Hrvatskoj je 50 posto sportaša i utakmica u nogometu dok su ostali sportovi nešto manje zastupljeni, ali nikako nisu manje važni.”

Tekst: 100posto.hr

Pogledajte fotogaleriju pozega.eu portala s proslave 70 godina djelovanja kluba, listopada 2016.


close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »
Postavke kolačića