Pregledom lubanja i čeljusti lisica i čagljeva počelo ocjenjivanje trofeja divljači protekle lovne sezone /FOTO/

Ovih dana u prostorijama Lovačkog saveza Požeško-slavonske počelo je ocjenjivanje trofeja divljači odstrijeljene tijekom protekle lovne sezone. Tako će biti ocijenjeno ukupno više od 300 trofeja koje su prijavila lovačka društva i drugi zakupnici ovdašnjih lovišta na što ih obavezuju zakonski propisi o lovstvu.

Prvog dana u Požegi članovi županijskog Povjerenstva za ocjenjivanje trofeja kojemu je predsjednik Denis Milošević ocjenjivalo je lubanje i čeljusti predatora čagljeva i lisica, a nastavljaju pregledom trofeja ostale divljači prispjele na ocjenjivanje od zakupnika lovišta s područja Požeštine.

Ovaj obiman i zahtjevan posao nastavlja se 13. travnja u Pakracu za stečene trofeje divljači iz pet lovačkih društava pakračkog i lipičkog kraja, a komisije za ocjenjivanje trofeja čine ovlašteni ispitivači koji su prošli stručnu edukciju za obavljanje tog zadatka.

Nakon provedenog ocjenjivanja vlasnici stečenih trofeja dobit će trofejne listove, a društva ocjembene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja. Naknadno će lovcima za njihove trofeje biti dodijeljene pripadajuće medalje.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment