Predstavljena bogata kultura iz raznih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine (foto galerija)

Autor: D.K.

PLETERNICA – Tradicionalna smotra folklora „Običaji starog zavičaja“ 9. po redu, u organizaciji Zavičajnog kulturno umjetničkog društva „Rama“ iz Pleternice održana je sinoć u dvorani osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici na kojoj je nastupilo deset kulturno umjetničkih društava i pleterničke mažoretkinje.

U ugodnoj atmosferi dočarano je bogatstvo običaja iz raznih krajeva Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine uz pjesmu i ples kulturno umjetničkih društava koji su svojim nastupom oduševili publiku.

Na smotri su uz uzvanike i goste bili nazočni i pleternički čelnici, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ugledni gost, nekadašnji slovenski premijer i aktualni zastupnik u EU parlamentu Alojz Peterle. Sve njih je pozdravio domaćin i organizator smotre Jure Vidakušić, predsjednik Zavičajnog KUD-a Rama iz Pleternice koji zaželio svima dobrodošlicu nadajući se kako će naredna smotra, 10. po redu biti uspješnija i sadržajnija uz nazočnost većeg broja ljubitelja starih običaja i kulture koju su nam u naslijeđe ostavili naši stari.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

Smotru folklora otvorio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je poručio kako će se još jednom vidjeti kako su živjeli naši stari i time dati do znanja mladim generacijama kako su ljudi u teškim ondašnjim vremenima svojim radom, brigom i kulturom ostali i opstali na svojoj grudi i prostorima odakle su potekli.

-Svi vi pronosite glas svoga roda i naroda, kulture i ljepote krajeva iz kojih dolazite – rekao je župan Tomašević otvorivši Smotru folklora „Običaji starog zavičaja“.

Na smotri su nastupili, Zbor umirovljenika Pleternica, Zavičajni KUD „Rama“ iz Pleternice, KUD „Žeravica“ iz Slavonskog Broda, KUD „Kolo“ iz Vukovara, KUD „Fra Jozo Križić“ iz Roškog polja, BIH, „Češka Beseda“ iz Kaptola, KUD „Orljava“ iz Pleternice, KUD“ Joakim Hardi“ iz Petrovaca, KUD „Ivo Čakalić“ iz Kaptola i KUD „Ukrajina“ iz Slavonskog Broda i pleterničke mažoretkinje.

Voditeljice Željka Maričić-“snašterica” i Ljiljana Bagarić-“snaševica”

Kao gost iznenađenja nastupio je i Alojz Peterle, prvi slovenski premijer i zastupnik u Europskom parlamentu koji je na usnoj harmonici odsvirao polku.

Program su vodile izvrsne voditeljice Željka Maričić-“snašterica” i Ljiljana Bagarić-“snaševica” koje su ujedno i članice KUD-a „Kolo“ iz Vukovara. Vođenjem programa dale su posebnost smotri kroz zanimljive šaljivosti i doskočice.

Nakon smotre nastavljeno je druženje svih izvođača u domu DVD-a Buk.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot