Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Predizborni skup HDZ-a / HSS-a / HSU-a u Čaglinu: "Nakon dvije godine stojimo pred vama čistog obraza" /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Predizborni skup HDZ-a / HSS-a / HSU-a u Čaglinu: Požega.eu | Predizborni skup HDZ-a / HSS-a / HSU-a u Čaglinu:

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

ČAGLIN – Na predizbornom skupu čaglinskog HDZ-a i kolaicijskih partnera HSS-a i HSU-a predstavljeni su kanidati za načelnika, njegovog zamjenika te članove Općinskog vijeća. Kandidat za načelnika je Dalibor Bardač, njegovog zamjenika Tomislav Briš dok su na listi za članove Općinskog vijeća Ivan Demše, Branko Plavi, Vera Gavran, Željko Šutić, Drago Puklavac, Slađana Švajda, Mara Šimić, Ivan Radičević, Milka Bjelajac, Zvjezdana Vidmar i Željko Krip.

Dalibor Bardač na dužnost načelnika općine Čaglin stupio je u ožujku 2015. godine i u kratkom razdoblju ostvario je rezultate koji su mnogima nedostižni u punom mandatu. S punim pravom Bardač ide na puni mandat koji je gotovo izvjestan jer je samo jedan protukandidat koji ne može polučiti rezultate za prvog čelnika u toj općini.

-Nakon dvije godine stojimo pred vama čistog obraza, rekao je načelnik općine Dalibor Bardač. Prohtjeva je bilo mnogo, ideja i prijedloga, no racionalno upravljanje zahtijevalo je i da se odrede prioriteti. Zatekli smo brojne probleme, iako nije bilo dubioza, bilo je krivih smjerova, problema s projektnom dokumentacijom i projektima u natječajima. Posložili smo to, i kako nisam pesimista, siguran sam kako će ova općina, za koju mnogi neutemeljno tvrde kako smo najsiromašniji u Hrvatskoj, uskoro prosperirati. Razlozi su za ovu tvrdnju brojni, jer u samo dvije godine završili smo brojne započete projekte poput višegodišnjeg projekta Sportske dvorane koja je evo, stavljena u funkciju te brojnih infrastrukturnih radova - naglasio je Bardač.

Svježa i kreativna vladajuća garnitura u općini Čaglin, nije mirovala ni kada su sredstva državnog proračuna u pitanju pa su preko 500 tisuća kuna dobili za radove na dječjem vrtiću koji je nukleus budućnosti ovog područja, a jednaki uspjeh ostvaren je i na planu energetske učinkovitosti obiteljskih kuća te uređenju nerazvrstanih cesta koje su iznimno važne lokalnim poljoprivrednicima.

-S tri djelatnika odrađujemo veliki posao u općini koja nema kreditnih zaduženja, preporod je doživjela i naša osnovna škola te pripadajuće područne škole. Naša djeca i naši ljudi imaju pravo na jednake mogućnosti kao i građani ostalih sredina u Hrvatskoj i na tome ćemo ustrajati. Niti jedan projekt za nas nije nevažan, niti jedna kuna nije nepotrebna. Odvodnja, ceste, nastavak radova na vrtiću, izgradnja ambulante, uređenje mjesnih domova i briga o gospodarskom razvoju bit će prioritet i u budućem punom, četverogodišnjem mandatu. Stoga vas pozivam da izađete na izbore i podržite mene, kao načelnika općine ali i naše kandidate na listi za općinsko vijeće - dodaje Bardač.

Dokazana je suradnja i sinergija HDZ-a i HSS-a u općini Čaglin koja se i dalje nastavlja, a za koju se može reći kako je bila uspješna.

-Svima nama su poznati jedinstveni, zajedničkim interesi, ali nema puno zajedništva. I tu leži osnova problema stanja u današnjoj Hrvatskoj. Ono što je u našoj županiji prisutno ipak je ta sinergija između HDZ-a i HSS-a gdje zajednički pokušavamo stvarati dobrobit i stabilnost za sve, za cijelu zajednicu. U takvoj opciji mi danas imamo Županiju koja je uređena i stabilna, redovno ispunjava svoje obaveze, prati opcije daljnjeg razvoja kroz ponuđene natječaje i priprema projekte prema zajednički dogovorenim prioritetima. Kada je riječ o Čaglinu, razne su i nerijetko neozbiljne politike dovele do stanja u kojem je ovo područje danas. Dvije su stvari ključne na kojima ćemo raditi u budućem razdoblju, a to su ceste i nova ambulanta. ” Trenutno se nude brojne političke opcije, posebice nezavisne liste, no moram istaknuti – tu se zapravo radi o ljudima koji žele osobnu afirmaciju bez prvog programa jer u njihovom programu je samo ono što treba odraditi ali ne i kako. To su osobe koje žele dva -tri mandata za trgovanja, ali nikada neće ništa napraviti u smislu napredovanja zajednice. Mi imamo znanje i iskustvo, nismo čarobnjaci da stvaramo čuda, ali činjenica je da možemo napraviti najviše za ovaj kraj, za ovu županiju i stoga- vjera u Boga i hrvatska sloga! - naglasio je Željko Jakopović, kandiat za zamjenika požeško-slavonskog župana i člana za Općinsko vijeće na kojoj je listi drugi.

Svojom nazočnošću, čaglinske kolege podržali su načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, a prigodnim riječima okupljenima su se obratili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te predsjednik ŽO HDZ požeško-slavonske županije i saborski zastupnik Franjo Lucić koji su i ovom prilikom naglasili važnost zajedništva te izlaska na izbore 21. svibnja, uz odabir najjače i najuvjerljivije opcije – Hrvatske demokratske zajednice s koalicijskim partnerima.

/Foto: D. Mirković/   

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.