Predavanje o planinarskim obilaznicama, utvrdama i Slavonskom planinarskom putu

Autor: Jelenko Topić

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege organiziralo je u svome Planinarskom domu Lapjak u Velikoj zanimljivo i poučno interaktivno predavanje za planinare, te ostale zainteresirane građane na teme Slavonski planinarski put i Pet utvrda Požeške gore. Predavanje su održali dugogodišnji planinarski aktivisti Predrag Livak, koji je predsjednik udruge Slavonski planinari te povjerenik za obilaznicu Pet utvrda Požeške gore prezentirao je okupljenima sadržaj staza i njihove kontrole točke, te kako se najbolje pripremiti za osvajanje tih staza, dok je Miroslav Mesić dugogodišnji planinar i rendžer Parka prirode Papuk govorio o povijesnom kontekstu nastanka Slavonskog planinarskog puta.

Prezentacija je bila izložbenog karaktera jer je Vjeko Kramberger iz svoje bogate zbirke izložio brojne planinarske značke, časopise i priznanja koje je dodjeljivalo požeško planinarsko društvo, te ostale zanimljive materijale iz povijesti planinarstva.

Nakon predavanja su uslijedila brojna pitanja gostiju, a koja se odnose na iskustva u svladavanju navedenih staza. Sve prisutne je pozdravio predsjednik Sokolovca Bruno Horvat,  te najavio da će društvo i nadalje organizirati i educirati planinare pogotovo one najmlađe.

Poslije službenog dijela druženje se nastavilo na otvorenom prostoru doma Lapjak uz razgovor u ugodnom ambijentu koji je bio pripremljen posebno za ovu prigodu.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot