Poznati pjevači i sastavi „Zlatnog glasa zlatne doline 2015.“

Autor: Jelenko Topić

zlatni glas 4KAPTOL – Čelništvo 41. Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2015.““ odabralo je 18 pjesama koje će biti premijerno izvedene na toj tradicionalnoj priredbi 8. svibnja u Kaptolu pokraj Požege pod medijskim pokroviteljstvom pozega.eu portala. Kako je poznato svoje prve glazbene korake upravo na ovom festivalu učinile su Ivana Kindl, Vesna Pisarović, sastavi Od srca do srca, Arteški bunar, Evergreen i drugi. Nove skladbe pisane za ovaj festival izvest će jedanaest solista uz pratnju TS Posegana iz Požege, te sedam tamburaških sastava s područja kontinentalne Hrvatske.

-Među solistima su i poznata imena tamburaške estrade kao što su Željko Witovsky, Slađan Poljak ex Slavonska duša, Zlatko Deveničar, Stjepan Japarić, Josip Jelenčić i drugi, kao i mlada imena među kojima su Monika Jurić iz Kaptola i Anabela Tripić iz Podvinja-ističe predsjednik Organizacijskog odbora festivala Mile Pavičić dodajući da su tu i tamburaški sastavi Zvona iz Đakova, Salaš iz Gradišta, Šil dil daj iz Vinkovaca, Žute dunje iz Cernika, Za šaku dukata iz Siska, Lađari iz Davora i drugi.

Odlukom stručnog suda dodijelit će se tri nagrade za najbolje izvedbe, a isto toliko nagrada pripast će izvođačima glasovima posjetitelja u dvorani kaptolačkoga Vatrogasnog doma.

Prije ovogodišnjeg festivala objavit će se album sa svim pjesmama, a snimku priredbu objavit će Poljoprivredna TV u svom tamburaškom programu TV Superton, te Vinkovačka TV.

I ove godine na festivalu su brojna poznata autorska imena kao što su Ivica Plivelić, Đurđa Habel, Krešimir Stipa Bogutovac, Štefanija Soldan, Alen Mozer, Ivica Divjak, Vladimir Bajt, Goran Ivanović Lac, Drago Pecek, Tomislav Nemet, Slađan Poljak, Davor Magušić, Davorin Ciprić, Krunoslav Dražić i drugi.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića