Poznata međunarodna biciklistička utrka CRO RACE i ove jeseni prolazi kroz požeški kraj

Autor: Jelenko Topić

Profesionalna biciklistička sezona nastavlja se 1. kolovoza, a glavni je cilj Tour de France. Za Požegu i okolinu najznačajnije je da će biti obuhvaćeni Međunarodnom utrkom CRO RACE kao što je to bilo prošle godine.

Izravni televizijski prijenos prošlogodišnje utrke pratili su deseci milijuna gledatelja u čak 120 zemalja na svim kontinentima.

Odlična je to promidžba za Hrvatsku, no u doba turističke krize nije lako namaknuti novac za ovu godinu. Ipak, organizatori najavljuju da će se utrka održati bez obzira na nimalo laku situaciju.

Direktor utrke Vladimir Miholjević  optimist je i vjeruje da će CRO RACE startati, i to u predviđenom terminu od 29. rujna do 4. listopada ove godine. Upitno je samo u kojem obliku, uobičajenom ili skraćenom s manje etapa.

-Očekuje se nastup dvadesetak profesionalnih momčadi. U obje inačice start prve etape bio bi u Osijeku, a cilj u Požegi, dok za ostale etape postoji više rješenja – ističe Miholjević.

Zbog velikog promidžbenog učinka utrku svojim potporama pomažu Požeško-slavonska županija, grad Požega, kao i druge jedinice lokalne samouprave s ovog područja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek