Požežanka(58) prevarena putem hakirane društvene mreže: „Budite oprezni s kim komunicirate!

Autor: D.K.

U utorak 5. svibnja 2020. policijskim službenicima je prijavila 58-godišnjakinja s područja Požege da joj se početkom svibnja putem društvene mreže javio poznanik koji je od nje tražio novčani iznos za kupnju uređaja za što su mu potrebni bonovi prilikom čega je mu je ona poslala paysafecard bonove u iznosu od preko tisuću kuna. Naknadnim razgovorom s poznanikom utvrdila je da on nije tražio nikakve bonove te da mu je profil na društvenoj mreži hakiran, a ona prevarena. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Podsjetimo, na gotovo isti način je prevaren 62-godišnjak s područja Brestovca koji je u ponedjeljak 27. travnja 2020. policijskim službenicima prijavio da mu se u travnju ove godine putem društvene mreže javila poznanica koja je od njega tražila novčani iznos za kupnju uređaja za što su joj potrebni bonovi prilikom čega je on navedenoj kupio paysafecard bonove u iznosu od 1.900,00 kuna nakon čega mu se ona više ne javlja niti vraća novac te se smatra prevarenim, o čemu smo pisali.

Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

-Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije  te ukoliko ih nepoznate osobe traže da uplate novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćaju komunikaciju i ne šalju  novac, dobro razmisle i provjere sve okolnosti, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192. – stoji u priopćenju Nikoline Janković, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske.

Foto: Ilustracija i arhiva pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88