Požežanka Maja Begić najbolje riješila ispit iz fizike na Državnoj maturi

Autor: V.P.

POŽEGA – Među najuspješnijim maturantima koji su najbolje riješili ispite državne mature je i Požežanka Maja Begić, koja je svoj ispit iz fizike riješila 100%. Ta krhka djevojka zapravo je vrsni matematičar i fizičar, kroz sva četiri razreda Matematičke gimnazije u Požegi ona je imala ocjenu odličan.

– Uvijek sam voljela te predmete, gdje moraš raditi zadatke, susretati se s problemima, logično zaključivati, znati koristiti neke alate. Nisam baš voljela bubati i štrebati suhoparno gradivo, godine iz povijesti i sl. No ni iz ostalih predmeta nisam bila loša, uspjeh mi je 4,9 s tek pokojom četvorkom. Te predmete sam voljela a dolaskom u gimnaziju predavao mi je prof. Ivica Marinović koji mi je uvijek puno pomagao. Mislim da nisam imala njega kao profesora da ne bi bila toliko zainteresirana za fiziku, ni toliko napredovala – kaže vedra i nasmijana Maja koja kaže da se nije posebno pripremala jer je imala dobro znanje sve četiri godine, a na kraju je samo ponovila još jednom sve gradivo iz fizike i matematike, a uspjeh je došao kakav već drugi nego 100 %-tni.

 – Ispit je bio srednje težak, sa nekim teškim zadacima, a mene nije ništa iznenadilo. Nakon tri sata rješavanja ispita nisam bila svjesna da sam riješila sve 100%, mislila sam da sam riješila visoko preko 90%, ali da je baš sve bilo točno, sada se radujem kada sam saznala.

Planirala sam upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu i to sam uspjela zbog visokog broja bodova koje sam imala iz matematike i fizike, sve četiri godine, a i ispit iz državne mature. Za sada još ne znam svoje buduće usmjerenje, ali mislim da ne bih željela biti profesor. Možda raditi nešto u istraživanjima, u nekom institutu, no za sada još nisam odlučila.

Maja ističe o sebi i kaže da je posve normalna, ima puno prijatelja, druže se, a sada preko ljeta je malo dosadno pa je poslala zamolbu u požešku slatku tvornicu Zvečevo, da nešto radi. Malo bi si zaradila i za džeparac.

Kao uspješan učenik očekuje da će biti i uspješan student, a prijavit će se Požeško-slavonskoj županiji i gradu Požegi za stipendiju, jer joj je trenutno i stariji brat na studiju.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: