Požežanka dr. sc. Darija Prša, profesorica Sveučilišta VERN imenovana predsjednicom Uprave Narodnih novina

Autor: Jelenko Topić

Proteklih dana još jedno ime iz požeškog kraja našlo se u žiži domaće javnosti što je izuzetno značajno za ovu sredinu. Naime, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH krajem srpnja imenovana je predsjednica Uprave dr. sc. Darija Prša i članovi Uprave društva Narodne novine d.d. Robert Hirc i Silvija Žužul temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju na mandat od četiri godine. 

Riječ je o dugogodišnjoj profesorici Sveučilišta VERN rođenoj Požežanki, dr. sc. Dariji Prša,  koja je na prijedlog Vlade Republike Hrvatske i odlukom Nadzornog odbora, imenovana je predsjednicom Uprave Narodnih novina d.d., društva od posebnog interesa za našu zemlju. Profesorica Prša, kako smo saznali, nastavlja predavati na studijskim programima Sveučilišta VERN’.

Na tom Sveučilištu predavala je na Katedra financija, računovodstva i prava, gdje je zamjenica Predstojnika katedre Financija, računovodstva i prava, zatim članica odbora specijalističkih diplomskih stručnih studija i član stručnog povjerenstva (recezent) u postupku reakreditacije visokih učilišta.

Moderatorica je brojnih okruglih stolova i stručnih skupova, gostovala je u elektroničkim medijima, bila gost predavač na visokim učilištima i ostalim ustanovama, sudjelovala u različitim projektima, te objavila je brojne znanstvene radove u indeksiranim zbornicima i stručnim domaćim časopisima značajnim za struku.

-Nova Uprava preuzela je funkciju 4. kolovoza i već je započela dubinsku analizu svih djelatnosti Društva. O izvješću će biti informirani Nadzorni odbor društva i Vlada Republike Hrvatske. Također, sve važne informacije bit će dostupne javnosti. Društvo će se razvijati s ciljem dugoročne stabilizacije poslovanja – kazala je za portal pozega.eu novoimenovana predsjednica Uprave Narodnih novina dr. sc. Darija Prša. 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek