Požežanin Zoran Bogdanović postao predsjednik uprave jedne od najvećih punionica Coca-Cole u svijetu: Sa sjedištem u Švicarskoj ta kompanija pokriva čak 28 zemalja

Autor: Jelenko Topić

ON JE I RANIJE ZAUZIMAO VISOKE POZICIJE UNUTAR TOG SVJETSKOG SUSTAVA

POŽEGA/BERN(ŠVICARSKA) – Na nedavno održanom godišnjem poslovnom skupu Coca-Colinih dioničara Zoran Bogdanović(46), ekonomist rođen u Požegi,  potvrđen je za predsjednika Uprave Coca-Cole HBC-a, druge po veličini svjetske Coca-Coline punionice. Tvrtka čije je sjedište u Švicarskoj posluje u 28 zemalja na tri kontinenta, na godinu proda više od dvije milijarde boca i ima više od 31 tisuću zaposlenih.

Zoran potječe iz poznate požeške obitelji. Otac Milan(potječe iz sela Malino pokraj Lužana u općini Oriovac) po struci je također ekonomista, a obavljao je niz rukovodećih dužnosti u nekadašnjem požeškom trgovačko-ugostiteljskom poduzeću „Požeška dolina“ gdje je bio direktor veleprodaje i komercijalni direktor, a bavio se i poduzetništvom, te bio aktivan u društvenom životu požeškog kraja.

Majka Marija rođena Novačić također je radila u toj struci otišavši u mirovinu iz sadašnje Financijske agencije „Fina“ u Požegi.

– Zbog poslovnih obaveza Zoran rijetko pohodi Požegu, no mi često pođemo kod njih kada je on u Zagrebu, a nerijetko smo u kontaktu putem mobilne elektronske aplikacije- kaže nam ponosni otac Milan koji ga je posjetio i u Švicarskoj gdje Zoran radi više godina.

Bogdanović, koji je uspon po Coca-Colinoj hijerarhijskoj ljestvici počeo kao direktor njezine hrvatske podružnice, u prosincu je bio imenovan glavnim izvršnim direktorom Coca-Cole HBC-a.

Prije toga u toj je tvrtki bio na čelu podružnica u Grčkoj i Švicarskoj, a onda i regionalni direktor za Jugoistočnu Europu i Nigeriju.

Požega zasigurno u svojoj dugoj povijesti nije imala svoga čovjeka na tako visokoj poziciji u gospodarstvu pa je razumno razmišljanje mogu li ovdašnji odgovorni ljudi njegovo mjesto, poslovna poznanstva i utjecaj iskoristiti za gospodarske pomake.

Podsjetimo ovaj poslovni čovjek jedan je iz kruga mladih požeških ekonomskih stručnjaka koji su napravili dobru poslovnu karijeru. Tu su još Goran Krizmanić, visokopozicionirani menadžer u Toyoti, te Tomislav Radoš, potpredsjednik  Hrvatske gospodarske komore za oblast industrije, IT, energetike i zaštite okoliša, a našeg kraja list je u gospodarstvu i Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa.

Foto: Coca-Cola HBC

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:



Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića