Požežanin Stjepan Japarić treći na „Zlatnom glasu Zlatne doline“

Autor: D.K.

Zlatni glas zlatne doline 2014. izvođačKAPTOL – Među 18 novih pjesama u izvođenje solista i tamburaških sastava s područja kontinentalne RH na jubilarnom 40. Festivalu tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline 2014.“  U Kaptolu pod Papukom odlukom stručnog suda pobjednica je srednjoškolka Maristella Ravlić iz Đakova sa pjesmom „Slavonijo“ autora teksta i glazbe Jasenka Ivanetića, te aranžmana Krunoslava Dražića, drugi je tamburaški sastav „Žute dunje“ iz Cernika sa skladbom „Sad bi dao sve“ autora Alena Mozera  i Bernarda Kumića, te treći Požežanin Stjepan Japarić i pjesma „Srce za srce(autori: Željko Bošković i Željko Pavičić).

Stjepan Japarić

Glasovima više od 300 posjetitelja priredbe prvu nagradu publike dobio je ženski tamburaški sastav „Kćeri ravnice“ iz Buka sa pjesmom „Zagrli me i ostani tu“(glazba Leonardo Matijević,tekst Ivana Ognjenčić, aranžman Alen Mozer), drugi je Zlatko Deveničar iz Bedekovčine izvodeći skladbu „Sad mi trebaš kao lane košutu“(glazba i aranžman Davor Totović, tekst Đurđa Habel), a treća Kaptolčanka Monika Jurić sa pjesmom „Sviraj uvijek, sviraj tako“ koju je na tekst Ljubice Kovačević uglazbio i aranžirao Robert Vojvodić.

Osječki „Fijaker“ uz 40 godina priredbe izveli pjesmu „Četrdeset jeseni“!

Gosti večeri bili su vrsni tamburaši „Fijaker“ iz Osijeka koji su se na jubilarnom festivalu predstavili svojom novom skladbom znakovitog naziva „Četrdeset jeseni“ autora Gorana Rusana, Josipa Mutnjakovića i Gorana Ivanovića-Laca.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić u pozdravnoj je riječi, prije no što je požeško –slavonski župan Alojz Tomašević otvorio festival,  uputio zahvalu pokretačima festivala Tomislavu Tomiću, Vinku Pisaroviću i Josipu Tomanu, te zaslužnim pojedincima za organizaciju priredbe unazad 40 godina, a oni su dobili plakete festivala. Među njima je i suradnik portala pozega.eu Jelenko Topić.

Prije priredbe objavljen je festivalski album čijom prodajom po popularnoj cijeni su donirana sredstva za rad župnog Caritasa Kaptol, a zamjenik načelnika kaptolačke općine Josiop Soudek je zastvarajući festival otvorio natječaj za „Zlatni glas Zlatne doline 2015.“.

Festival je snimala Poljoprivredna TV koja će ga emitirati u terminu TV Supertona  19. svibnja od 20.35, a snimku preuzima i Vinkovačka TV.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot