Požežanin Josip Štimac, prometni policajac u Zagrebu najbolji je u vožnji spretnosti na motociklu na razini RH

Autor: Jelenko Topić

Najbolji policijski motoristi s motociklom težine oko 300 kilograma pokazali u Puli svoja znanja i vještine na posebno priređenom poligonu gdje je podno velebne Arene, održan Memorijal Šime Buzov, deseto po redu natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Natjecanje je okupilo četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave, Mobilne jedinice prometne policije i Pukovnije vojne policije.

Riječ je o sada već tradicionalnom natjecanju, koje se održava uoči Dana policije, u organizaciji Službe za sigurnost cestovnog prometa Uprave policije i Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a i ove godine svoju podršku organizaciji dala je Policijska uprava istarska. Natjecanje se održava već deset godina, a od 2015. godine nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu, koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Policijski službenici s motorom pokazali svoja umijeća i vještine pod budnim okom sudaca koji su svaku grešku kažnjavali negativnim bodovima. Istodobno se provjeravala i pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista, a cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Josip Štimac iz Policijske uprave zagrebačke. Riječ je o Požežaninu koji dugi niz godina sa obitelji živi i radi u Zagrebu, a u Požegi je bio poznat i kao glazbenik jer je svirao tamburu sa niz požeških svirača i sastava naslijedivši tako obiteljsku tradiciju od oca Milana, djeda Josipa i strica Mate. Josip je tako pokazao veliku svestranost, a na njega su sigurno svi ponosni kao i majka Ružica.

Među ekipama najbolja je bila ekipa iz PU zagrebačke u sastavu Josip Štimac i Ozren Draksler.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88