Požežanin Antun Devčić napisao pjesmu za „Doru“, a ove subote pjeva je mlada Splićanka Jelena Bosančić

Autor: Jelenko Topić

Iako grad Požega i njegova okolina nemaju svoga izvođača na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije „Dora“, ipak će jedan novi i to upravo požeški autor, biti prisutan na tom velikom natjecanju i glazbenom spektaklu u subotu 16. veljače.  On je Antun Devčić iz Požege, točnije iz Alaginaca, student diplomske godine Umjetničke akademije u Splitu- smjer gitara. Pjesmu „Tell me“ za koju je Devčić napisao glazbu i aranžman pjevat će Splićanka Jelena Bosančić, autorica njenog teksta.

-Još kroz srednjoškolsko obrazovanje u Glazbenoj školi Požega mi se pojavila velika ljubav prema aranžiranju. Oduvijek sam volio glazbu, uvijek su me zanimali svi instrumenti, te njihovo funkcioniranje. Odlaskom na studij počinjem shvaćati kako povezati ljubav prema gitari, sveopćoj glazbi i aranžiranju. Sudjelovati u jednom ovakvom projektu je samo prilika pretočiti svu tu ljubav u djelo i ovim putem se zahvaljujem Jeleni na prilici i povjerenju za rad na aranžmanu i na jednom predivnom prijateljstvu – kazao je Antun i zahvalio se svim ljudima koji sudjeluju u ovom projektu, a posebno pratećim vokalima koji su prvenstveno prijatelji i jedan veliki dio ove priče tako da su postali jedna velika obitelj.

Jelena Bosančić je glumica, koreografkinja, redateljica, pjevačica i osnivačica Škole mjuzikla Perina u Splitu. Uza sve to napokon joj se ostvaruje i životna želja ozbiljnog bavljenja glazbom. Glazba je njena prva ljubav i kako kažu njeni roditelji: ‘prije nego što si propričala si propjevala’! Pjesma „Tell me“ koja se plasirala kroz kvalifikacije na „Doru“ je pokazatelj svestranosti i emocionalnosti nje same!

-„Tell me“ je pop soul funky stvar nastala prije nekoliko godina, a snimili smo je neposredno pred „Doru“. Ja sam inzistirala da na pjesmi rade mladi ljudi koji žele raditi u studiju drugačije nego na što smo naviknuli. Mladi producent Hrvoje  Domazet  je dao svježinu cijelom projektu. Meni se dogodila jedna ljubavna priča o kojoj ću pjevati, dakle pjesma je autobiografska – kaže ova mlada Splićanka.
Ona potpisujem režiju i koreografiju nastupa.

– Bit će to jedna zabavna priča koja prati pjesmu uz poneka iznenađenja. Na sceni su uz mene moja 4 prateća vokala ( Marina Antunović, Marta Čalo, Tomislav Marić i Stjepan Sekelez), sve redom mladi talentirani ljudi, jedno osvježenje. Vidjet ćete ih u atipičnom izdanju za back vokale- kaže Jelena. Video animacije izrađuju Karlo Bubica i Darko Škrobonja, vrlo su efektne i u ritmu pjesme, a kostimografkinja je Sonja Obradović što će biti osebujna i maštovita izvedba.

-Mi smo  kao jedna mala obitelj i bilo bi sve skupa nezamislivo bez mog prijatelja i gitariste Antuna Devčića koji je uz mene od samog početka i nadopunjujemo se glazbeno u potpunosti do te mjere da je na zadnjim probama postao i koreograf – zaključila je J. Bosančić.

Antun je na kraju ovim putem pozvao sve svoje Požežane da u subotu 16.2. putem televizijskog prijenosa prate nastup, te da ako su voljni i svidi im se pjesma da ih podrže na njihovom glazbeno-estradnom putu. Inače velika potpora u radu mu je djevojka Eva Sakoman, također studentica Umjetničke akademije u Splitu, a i ona je dijete požeškog kraja jer je odrasla u Biškupcima, gdje joj žive roditelji.

Foto: Iz privatnog albuma

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: