Požežani spremno dočekuju najbolje lovce – strijelce obogaćeni sa još jednim strelištem

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Požeško-slavonske županije na svome je strelištu u Bzenici pokraj Pleternice i ove godine domaćin Državnog prvenstva Hrvatskog-lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje će okupiti najbolje momčadi iz svih županija, te grada Zagreba. Bit će to 6., 7. i 8. rujna. Stoga u tom savezu traju sveobuhvatne pripreme za natjecanje i prihvat više od 200 sudionika i gostiju.

-Počašćeni smo dodjelom i ovogodišnjeg natjecanja na našem strelištu, a kao i do sada opravdat ćemo dato nam povjerenje za organizaciju tako velikog natjecanja – istakao nam je Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i dodao da natjecanje promovira ovu županiju i njen turizam, te daje svoj doprinos u korištenju smještajnih kapaciteta jer se tih dana očekuju noćenja više od 400 osoba.

Predviđeno je da prvog dana budu treninzi strijelaca pristiglih ekipa, zatim u subotu 7. rujna svečano otvaranje, te toga dana i sutradan natjecanja u sve tri discipline lovnog streljaštva: trap, parkur i karabin. Pored toga domaćini pripremaju niz sadržaja za sudionike i goste što podrazumijeva zajedničko druženje svih uz domaće specijalitete i odabrana vina ovog kraja poznatog kao jedno od najvinorodnijih područja u našoj državi.

Na objektu u Bzenici pri kraju su radovi na izgradnji još jednog strelišta i to vepra u trku što je dodatna novost tako da će ovo mjesto i nadalje nositi epitet najbolje i najkompletnije lokacije za ovakva natjecanja ne samo u našoj zemlji već i šire. Pristigla je potrebna oprema koja se montira, te će tijekom prvenstva biti otvoreno strelište i revijalno probno gađanje na njemu.

-Vrijednost radova i opreme je 150 tisuća kuna što financiramo vlastitim sredstvima, a očekujemo potporu Hrvatskog lovačkog saveza, te Požeško-slavonske županije, kao i gradova Požega i Pleternica s kojima imamo dobru suradnji i zahvalni smo na dosadašnjem razumijevanju za aktivnosti naših lovaca – kaže u nastavku Branko Bertelović. Tako će ovo strelište imati sve četiri discipline lovnog streljaštva pa je spremno i za najveća natjecanja.

-Želimo da natjecanje prođe u korektnoj borbi, da strijelci imaju mirnu ruku i bistro oko, te da najbolji pobijedi – kazao je na kraju riječi dobrodošlice čelnik domaćina Branko Bertelović.

Foto: D. Krstanović

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: