Požeškim vozačima pomoć dolazi iz Nove Gradiške jer požeška služba ne radi i vozila stoje, a na čelu kluba promjena uz koju su predsjednika izbacili!

Autor: Jelenko Topić

Mnogi Požežani bili su iznenađeni proteklih dana vidjevši da služba Pomoć na cesti Hrvatskog autokluba(HAK) dolazi u Požegu iz Nove Gradiške da riješi kvar vozila nekog člana iz požeškog kraja. Odraz je to događanja u Autoklubu Požega, koji ima oko 600 članova, a to članstvo obavezuje HAK, tj. njegove područne klubove da pomažu na licu mjesta kada član uputi poziv.

Radionica koja je radila u ulici V. Lisinskog ne radi jer je vlasnik navodno početkom lipnja otkazao korištenje, a automehaničar je napustio radno mjesto.

Saznali smo da nakon toga nisu tražili novog servisera tako da sada tri vozila uključujući i tzv. šlep službu stoje parkirana, a Gradiščani pristižu u pomoć.

Prošlog mjeseca navodno je bila izborna skupština kluba u vrijeme dok je dotadašnji predsjednik(istina u ostavci) Marijan Babić bio na odmoru, a skupštinari su osporavali njegov rad, te ga izbacili iz članstva kluba i svih tijela HAK-a. Mediji nisu bili na tom skupu, a neslužbeno smo saznali da je novi predsjednik Zvonko Šimunović.

-Iza toga stoje interesi pojedinaca, a oni su mi više puta blokirali klupski e-mail onemogućavajući mi rad zbog čega sam u lipnju podnio ostavku na dužnost predsjednika – kaže nam donedavni prvi čovjek Autokluba Marijan Babić. Za 12 godina njegovog mandata rad je podignut na zavidnu razinu, nabavljena su vozila i uspostavljena dobra suradnja sa HAK-om, te požeškim strukturama. On je načelno dogovorio nastavak rada radionice i službe pomoći, što je sada otpalo.

– Previše sam uložio u rad udruge i ne mogu si dopustiti da moj trud i rad omalovažavaju ljudi koji nisu sve ove godine ni malo doprinijeli radu Autokluba – stoji u ostavci. Kaže da je trošio slobodno vrijeme i dane godišnjeg odmora, pokušavao ostvariti suradnju sa članovima UO i tajnikom radi boljeg rada, a umjesto podrške nailazio na probleme zbog čega nije moguće funkcionirati.

Vrijeme koje je pred nama donijet će konačan rasplet ove situacije, no sadašnje stanje zasigurno nikoga ne zadovoljava. Žalosno je da po broju članova, te  statusu i organiziranosti kluba bolje stoje gradovi koji su upola manji od Požege! A sve to čine ljudi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88