Požeški vatrogasci stavili se na raspolaganje ljudstvom i tehnikom

Vatrogasna vozilaPOŽEGA – Svjedoci smo odaziva brojnih udruga i pojedinaca koji svojim doprinosom žele pomoći i pomažu stanovnicima poplavljenog područja županjske Posavine a sve u cilju da se što prije stanje normalizira i brojni stanovnici vrate u svoje domove.

Svoj doprinos žele dati i požeški vatrogasci, DVD Požega i Javna vatrogasna postrojba Grada Požege koji su se svojim nadređenima, koji su nositelji akcije spašavanja, na državnoj razini stavili na raspolaganje.

Šimun Miletić, predsjednik DVD-a Požega

-Na razini Vatrogasne zajednice RH riješeno je da jedan dio vatrogasni postrojbi uglavnom dobrovoljaca i manjim dijelom Javnih vatrogasnih postrojbi, ne sa prostora Slavonije već sa područja Dalmacije i Zagreba, idu u sanaciju područja koje su pogodile zadnje nepogode. Mi smo kao društvo u potpunosti spremni, čak smo međusobno u operativi razgovarali, ukoliko je potreba i bude bilo poziva mi ćemo se odazvati sa tehnikom i ljudstvom kako bi se ljudima omogućio što brži i kvalitetniji povratak u njihove kuće imanja. Mi imamo obučene ljude koji su “alpari” profesionalcima, samo što profesionalci prvi interveniraju. Ukoliko su veći razmjeri pozivaju se i dobrovoljci tako da smo sa određenim brojem ljudstva u svakom trenutku spremni za svaku vrstu intervencija pa tako i za odlazak u pomoć onima u potrebi – rekao nam je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega Šimun Miletić.

Uz Dobrovoljno vatrogasno društvo u potpunosti su spremni i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe koji su također obučeni za intervencije u svim prilikama ili bolje reći ne prilikama.

Zdenko Mautner v.d. zapovjednika Javne Vatrogasne postrojbe Grada Požege-Spremni smo odazvati se i stavljamo se na raspolaganje našim nadređenima kako bi svojim doprinosom doprinijeli što prijašnjem povratku stanovnika koji su pogođeni elementarnom nepogodom. Mnogo toga je potrebno odraditi kako bi se stanje u tom kraju normalizirao život. Javna vatrogasna postrojba Grada Požege ima devet članova koji su dio Državne interventne vatrogasne postrojbe koji su obučeni za rad u svim akcidentnim situacijama. Po nalogu naših nadređenih i osobno sam spreman biti jedan od sudionika kako bi pomogli u sanaciji velikih šteta koje su prouzrokovanje poplavom – naglasio nam je u razgovoru v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege Zdenko Mautner.

U svakom slučaju treba naglasiti da su naše postrojbe sudjelovale u svim nepogodama koje su pogodile i Požeštinu spašavajući imovinu i stanovnike koji su bili ugroženi velikom nepogodom.

0 Comment

Send a Comment