Požeški Trenkovi panduri na otvorenju izložbe u Zagrebu povodom 300. obljetnice rođenja carice Marije Terezije /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA / ZAGREB – Povijesna postrojba Trenkovi panduri, upisala je još jedan zapaženi nastup u svom djelovanju. 

Veoma aktivni, samozatajni i radišni članovi te postrojbe ne mogu odgovoriti i odazvati se na sva događanja i manifestacije na koje ih se poziva. Poziv Hrvatskog državnog arhiva Zagreb, Hrvatskog instituta za povijest Zagreb i Hrvatskog povijesnog muzeja Zagreb nikako nisu mogli odbiti. Naime, požeški Trenkovi panduri jučer su u prostorijama Hrvatskog povijesnog muzeja u Zagrebu, sudjelovali na svečanom otvorenju izložbe povodom 300. obljetnice rođenja carice Marije Terezije.

Izložbu je svečano uz Trenkove pandure otvorio državni tajnik Ministarstva kulture Republike Hrvatske, dr.sc. Ivica Poljičak koji nije skrivao svoje veliko zadovoljstvo što je bio u okruženju momaka u prekrasnim odorama jer su upravo oni kao takvi podsjećali na davnu prošlost toga vremena.

Međunarodna konferencija i izložba povodom 300. obljetnice rođenja carice Marije Terezije održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović tako da je to bila za Trenkove pandure još veća čast što su mogli biti nazočni i aktivno sudjelovati u tom kulturnom događanju. 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek