Požeški tamburaški sastav “Srce Bećarsko” uveličava događaje i izvan Požeško-slavonske županije /FOTO/

Autor: DK

Sve bolji i kvalitetniji tamburaški sastav Srce Bećarsko, u nešto promijenjenom i pojačanom glazbenom sastavu (možda i po kilogramima), svoje nastupe bilježi i izvan granica Požeštine i Požeško-slavonske županije. Nastupili su pred brojnim gostima i jahačima koji su sudjelovali na jednom od najvećih pokladnih jahanja u Posavini “Oriovac-Živike 2019.” kojeg je otvorio brodsko-posavski župan Danijel Marušić. a konjanike i zaprege je blagoslovio je oriovački župnik vlč. Zdravko Radoš.

Pedesetak konjanika i nekoliko zaprega zaputilo se iz Oriovca prema Malinom te Lužanima gdje su mještani organizirali okrijepu za konjanike i sudionike pokladnog jahanja na četiri mjesta.

Nakon Lužana pokladna povorka zaputila se put Živika gdje je bila zadnja postaja i zabava za sve sudionike u sklopu turističkog obiteljskog gospodarstva Kereković gdje su momci “Srca Bećarskog” dokazali da su majstori svog zanata i pokazali svoja tamburaška umijeća uz harmonikaške milozvučne zvukove i pjesme, uhu ugodne, a srcu mile. Gosti i sudionici nisu skrivali oduševljenje, a moglo se zamijetiti i kako su već za neke fešte kod drugih slavljenika tamburaši ugovarali svoj angažman.

Kako to uvijek i biva fešta kod Kerekovića potrajala je dugo u noć koja će se pamtiti sve do neke druge, koju neće trebati dugo čekati, jer poznavajući gazdu širokog srca, potreban je samo i onaj najmanji povodi i eto nam opet momaka iz Srca Bećarskog koji će ponovno uveseljavati mnoge.

Živi bili pa vidjeli, ali dugo ne čekali!

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: