POŽEŠKI SDP PROZVAO NEFEROVIĆA: “Zemljište dobročiniteljski darujte Veleučilištu, koje će ga dati Studentskom centru za izgradnju doma”

Autor: DK

POŽEGA – Veleučilište nije i ne smije biti krava muzara – ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare Marijan Cesarik, predsjednik požeškog SDP-a. On se naime, osvrnuo na odluku Gradskog vijeća o prodaji zemljišta pored gradskih bazena požeškom Veleučilištu za izgradnju studentskog doma.

– Neferović je poput Kaligule spiskao gradsku blagajnu. Da bi izbjegao egzekuciju poseže za blagajnom Veleučilišta. Tamo je 26 milijuna kuna. Dekan Zima, nakon što je ostao bez kontrole, sada pušten s uzice, sudjeluje u igrama bez granica. Veleučilište nema dozvolu za pružanje usluga smještaja i prehrane, već je pružanje usluga studentima, što znači i usluge smještaja i prehrane zadaća Studentskog centra pa je izgradnja Studentskog doma u njihovoj domeni. Neferović je izvršio pritisak na Zimu i sve umotao u EU fondove, kako bi mu nabrzinu uvalio skrpanu nekretninu po cijeni od čak 60,8 eura po četvornom metru i uprihodio si 1,6 milijuna kuna – tvrdi Cesarik.

Kaže da je Neferović s druge pak strane svom partijskom županijskom čelniku, točnije jednoj od njegovih propalih tvrtki, prošle godine osmišljenom procjenom namjestio prodaju zemljišta istih referenci, za samo 26,5 eura po četvornom metru.

– Dekan Zima pristaje na ovu kriminalnu rabotu, iako je svjestan da prema članku 8. kupoprodajnog ugovora stoji kako mora otkloniti svu odgovornost od Neferovića i preuzeti sav rizik na sebe za podobnost takvog ugovora, iako dobro zna da bez Studije učinkovitosti po članku 45. Zakona o proračunu, bez odluke Stručnog i Upravnog vijeća, bez suglasnosti Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i konačne suglasnosti Vlade RH to ne može i ne smije činiti. No, to ga ne smeta da krene u akciju pismom namjere kao i na prihvaćanje nevjerojatnih uvjeta iz Kupoprodajnog ugovora. U tom navlačenju dekana Zime na ovakvu rabotu, Neferović mu nakon godinu dana čekanja sad odjednom uvaljuje i Suglasnost za dogradnju Veleučilišta koju je još naše Upravno vijeće, temeljem idejnog rješenja arhitektice Ivane Ferenc, zatražilo u travnju 2015. godine – podsjeća čelni požeški SDP-ovac tvrdeći da je tada Neferović htio “navući” i Upravno vijeće da se izradi i kompletna projektna dokumentacija čija je vrijednost nekoliko stotina tisuća kuna, kako bi tek tad razmišljajući, dati ili ne suglasnost, uvukao Upravno vijeće u velike probleme.

Pozvao je Grad Požegu da zemljište dobročiniteljski daruje svom Veleučilištu, koje će ga tada dati na korištenje Studentskom centru za izgradnju doma.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: